glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

bondstil izbeglice-migranti gasovod 2
odlazak sarovic-milicivec-govedarica djukic der lajen bruks novak

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Neki od najboljih filmova evropske produkcije na festivalu u Subotici    

izvor: agencije foto: vn                                                                                                 04.07.2019.

subotica

U predfestivalskom programu "Best of Europe 2018" Festivala evropskog filma Palić, koji će se održati od 7. do 13. jula u bioskopu "Eurocinema" u Subotici, biće prikazani neki od najboljih filmova iz prošlogodišnje evropske produkcije.
Tokom sedam dana publika će moći da vidi sedam vrhunskih ostvarenja nastalih u koprodukciji devet zemalja, među kojima je i "Hladni rat", poslednji dobitnik Oskara za najbolji strani film.
Program će 7. jula otvoriti film "Dogman" (Italija/Francuska) u režiji Matea Garonea, koji prati priču o negovatelju pasa u ozloglašenom rimskom kvartu Molijena, koji zapada u nevolju, ali ne svojom krivicom. Odlučan da potvrdi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo, on planira osvetu sa neočekivanim ishodom.
Narednog dana publika će moći da pogleda mađarsko-francusku koprodukciju "Suton" reditelja Lasla Nemeša.
Priča prati mladu devojku koja želi da radi u legendarnoj prodavnici šešira - prodavnici koja je nekada bila u vlasništvu njenih roditelja, ali kada novi vlasnik odbije da je zaposli, ona započinje potragu za svojom izgubljenom prošlošću.
U utorak 9. jula biće prikazan film "Devojka" (Belgija/Holandija) reditelja Lukasa Donta, o 15-ogodišnjakinji Lari koja radi na tome da postane profesionalna balerina i uz podršku svoga oca, u novoj školi ona se u potpunosti posvećuje svom cilju, međutim, njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju da rastu nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini, zato što je rođena kao dečak.
Oskarom nagrađeni "Hladni rat" (Poljska/Velika Britanija/Francuska) u režiji Pavela Pavlikovskog na programu je 10. jula.
Strastvena ljubavna priča odigrava se između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo.
Smešten u vreme hladnog rata pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, film opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.
Englesko-francuska koprodukcija "Staljinova smrt", delo Armanda Janučija, u bioskopu "Eurocinema" je na programu 11. jula, a prati poslednje dane sovjetskog diktatora.
"Srećan kao Lazaro" (Italija/Švajcarka/Franuska/Nemačka) Aliče Rorvaher biće prikazan 12. jula.
Film rediteljke priča je o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen, i Tankredija, mladog plemića prokletog zbog svoje bogate mašte.
Poslednjeg dana predfestivalskog programa “Best of Europe 2018”, na programu je film "Tranzit" (Nemačka/Francuska) u režiji Kristijana Pecolda.
Njegovo delo prati lik Georga koji beži u Marsej u poslednjem trenutku, pred nemačkim trupama nadomak Pariza tokom Drugog svetskog rata, a njegov prtljag sadrži legat pisca Vajdla, koji je okončao sopstveni život iz straha od progona.
Ovogodišnje, dvadeset šesto izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici.

 

 

Zašto Lola Đukić nije režirao "Zonu sumraka"

Miljenu Kljakoviću Kreki nagrada „Aleksandar Lifka“

Preminula Borka Pavićević

„Antigona” otvorila Belef

Habib Ahmadzade: Zapad kroji laži

Film „Dara iz Jasenovca“: Svet mora da čuje istinu o ustaškim zločinima

Bob Geldof zatvara Nišvil

U Briselu održana centralna promocija 53. Bitefa

Da li smo postali deo uelbekovske provokacije

“Uelbekovština” gorkog ukusa

6. ŠEKSPIR FESTIVAL: "Ričard Treći" podiže zavesu

64. Sterijino pozorje: "Hasanaginica" ispred svih

Jugoslovenska kinoteka: Zlatni pečat za zlatnu petorku

Predstavljen program 28. "BELEFA": Povratak Šerbedžije

Uelbek izabrao Srbiju

Otvoren festival Mirdita, dobar dan

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button