glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av000 vlada srbije ljubljana1
migranti00 trgovina ljudima telefon1 5g habib zvezda333333

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 Antigona” otvorila Belef     

izvor: agencije foto:                                                                                                    22.06.2019.

Antigona

Beogradski letnji festival – Belef pod sloganom „Doleti” svečano je otvoren u hangaru Luke Beograd u Knežopoljskoj ulici gde je premijerno izvedena predstava „Antigona – 2000 godina kasnije” pozorišta „Ulysses”. Ovaj komad, u kome jednu od glavnih uloga tumači doajen glumišta Rade Šerbedžija, scenski ispituje mitsku priču iz Sofoklovog dela. Antigona u ovom slučaju nije tragična heroina borbe za pravdu. Ovaj komad bavi se sudarom pravde i prava.

Naslovnu ulogu tumači Maja Izetbegović, njenu sestru igra Dženana Džanić, a s njima na sceni su i Ermin Bravo, Damir Urban, Katarina Bistrović Darvaš, Jelena Lopatić, Vedad Suljagić… Dramaturgiju je uradila Željka Udovičić Pleština, scenografiju Mirna Ler, a kostimograf je Bjanka Adžić Ursulov. Lenka Udovički je rediteljka predstave. Ona je napomenula da pozorište „Ulysses” treći put dolazi u Beograd, ne krijući radost što će publika dva dana zaredom videti mitsku priču koja je u ovom trenutku više nego aktuelna.

Šerbedžija se na pozorišne daske u našu prestonicu vraća posle 27 godina, mada, kako kaže, redovno priređuje koncerte da bi održao vezu sa publikom.

Umetnički direktor Belefa Aleksandar – Saša Ilić pozdravio je publiku i podetio da će do 7. jula biti prikazan raznovrstan program.

Povodom početka ove manifestacije u organizaciji „Cebefa”, u Francuskom institutu priređena je izložba fotografija „Behind the selfie” višestruko nagrađivanog umetnika Kristijana Antolovića.

 

 

Habib Ahmadzade: Zapad kroji laži

Film „Dara iz Jasenovca“: Svet mora da čuje istinu o ustaškim zločinima

Bob Geldof zatvara Nišvil

U Briselu održana centralna promocija 53. Bitefa

Da li smo postali deo uelbekovske provokacije

“Uelbekovština” gorkog ukusa

6. ŠEKSPIR FESTIVAL: "Ričard Treći" podiže zavesu

64. Sterijino pozorje: "Hasanaginica" ispred svih

Jugoslovenska kinoteka: Zlatni pečat za zlatnu petorku

Predstavljen program 28. "BELEFA": Povratak Šerbedžije

Uelbek izabrao Srbiju

Otvoren festival Mirdita, dobar dan

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button