glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ana5 ek88 ep1
eu5 milo99 Radnici (1) mirdita filip8 ceferin11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Predstavljen program 28. "BELEFA": Povratak Šerbedžije     

izvor: agencije  foto:                                                                                                    31.05.2019.

rade

U okviru 28. Beogradskog letnjeg festivala, koji će biti održan od 21. juna do 7. jula, naći će se dvadeset kulturnih programa, od gostovanja doajena glumišta Radeta Šerbedžije do muzičko-scenskog performansa mladog "jutjubera" Bake Praseta (Bogdana Ilića).

- Festival će obeležiti dolazak Ulysses teatra sa Briona sa predstavom "Antigona - 2.000 godina kasnije" u režiji Lenke Udovički, a u kojoj nastupa Rade Šerbedžija, koji se posle skoro tri decenije vraća na beogradsku pozorišnu scenu. Za izvođenje ove predstave namenski je napravljena lokacija i to u hangaru Luke Beograd, a zbog velikog interesovanja biće igrana dva puta. Uvertira u festival biće izložba fotografija Behind the selfie Kristijana Antolovića iz Irske, koja će biti otvorena u Francuskom kulturnom centru - najavio je umetnički direktor festivala Aleksandar Saša Ilić.

Ovogodišnja manifestacija odvijaće se pod sloganom "DoLETI".

- Za najmlađe smo pripremili tri programa. Ispred Vojnog muzeja biće održane predstave "Legenda o hrabrosti" i "Crvenkapa" - uveren je Ilić.

Direktor Centra beogradskih festivala Damir Handanović je, u ime organizatora, rekao da je "Belef" modernizovan i da se ponovo nalazi na Kalemegdanu.

- Istakla bih bečki "Simfoni salonorkestra", koji će izvesti Štrausovu muziku, kao i našeg eminentnog violinistu Iliju Marinkovića. Pored klasične, potrudili smo se da uvrstimo i pop, rok i etno-muziku. Posebna atrakcija će biti Queen symphony i završni koncert Marka Hatlika sa Vlatkom Stefanovskim - rekla je predsednica Odbora festivala Jasmina Trumbetaš.

Publiku očekuju performansi Bloody Mary izraelske umetnice Merav Dagan, "Svetlosni kodovi" u izvođenju Teatra "Mimart", kao Happy Manif francuskih stvaralaca. Biće odigrani komadi "Sve u svemu", "Kao da sam te sanjao", "Veliki talas", ali i mjuzikl "Pećina".

 

 

Uelbek izabrao Srbiju

Otvoren festival Mirdita, dobar dan

Iza Dušice Žegarac ostalo 80 uloga koje su obeležile našu kinematografiju

Najkulturnija noć u Srbiji

Kad je pozorište bilo ispred života

Teatar je shvatao kao idealno mesto za život

Završen 12. Beldoks: Pobednici Marković i Gravaja

Noć muzeja: Priče koje ne bi trebalo propustiti

Odlazak Petra Omčikusa: Beograd u šljivama na obali mora

Preminuo Igor Pervić

Za Bitef 13 miliona

Izložba "Džez u Beogradu" na Kalemegdanu

Retrospektiva Želimira Žilnika u Parizu

Noć muzeja: Barili, Tuluz-Lotrek, Vudstok

„Balkanska međa” na udaru „Tajmsa”

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button