glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Vucic-00 vojska3 mitrovica-kosovska-prodavnice
odlazak sarovic-milicivec-govedarica petrovic-skroponja der lajen tumba novak

Second Second Second Second Second Second Second Second

Košarkašice protv Švedske za polufinale EP     

izvor: agencije  foto:                                                                                          04.07.2019.

 bruks

 

Četvrtfinale je utakmica pred koju se briše sve što je bilo do tada. Meč koji može da donese mnogo, veliki korak ka medalji, ali i siguran plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U najbitniju bitku od početka Evropskog prvenstva, izabranice Marine Maljković krenuće večeras od 20.30 u beogradskoj "Štark areni". Rival je selekcija Švedske, koja je prethodno izbacila drugog domaćina – Letoniju.

- Ta utakmica je ogromna lekcija za nas, jer je jedan organizator EP izbačen, nije se video na terenu. Letonija je malo potcenila Švedsku, a one su to vrlo hrabro odradile i definitivno su ekipa koja je spremna da se bije 40 minuta - oprezna je Maljkovićeva pred najvažniji meč na šampionatu. - Veoma su agresivne i na igraču sa i bez lopte. Mnogo trče, prva opcija im je Zahui, ona najviše privlači pažnju. Sestre Eldebrink su godinama ponajbolje igračice u Evroligi, Evrokupu, imaju ogromno iskustvo. Lojd na poziciji tri igra francusko prvenstvo, gde je jedna od najboljih igračica. Drame je uvek puna energije, ona još dodatno pojačava tempo.

Maljkovićeva je posebno upozorila svoj tim zbog kasnog paljenja lampice na mečevima u Zrenjaninu.

- Mi ćemo morati, to je stavka broj jedan koju sam tražila od ekipe u pripremi ove utakmice, da naučimo kada je zagrevanje u košarci. Nismo znale da se dešava od 20.00 do 20.30. I onda u 20.30 počinje utakmice koja traje 40 minuta, a ne da u 20.30 kreće zagrevanje. To je najvažnija poruka za moje košarkašice pred četvrtfinale.

Pred premijeru u "Areni", u našem taboru ne žele da razmišljaju kakav će ambijent publika napraviti.

- Oseća se nervoza, jer jedva čekamo da počne. A iščekivanje je teško u životu. Dovoljno smo iskusni da zbog "Arene" nemamo neki osećaj "vau", već nam je samo puno srce jer smo blizu kuća, jer igramo u našoj najvećoj dvorani. Nalazimo se u ovakvoj životnoj situaciji sada i ko zna kad. Sada da razmišljamo o tome da li će da bude prazna ili puna "Arena", nema izgovora. Znate već moju devizu - nema izgovora za bilo šta. Treba samo pozitivno da razmišljamo, šta ako bude puna "Arena"? Hajde da okrenemo to u pozitivnom pravcu i da budemo zahvalne kao generacija što imamo priliku da igramo u takvom ambijentu. Ne zaboravite, biće mnoge legende u publici koje nikada nisu imale sličnu priliku. Zato ne smemo da to gledamo kao neki minus, već kao ogroman plus. Moramo da dobijemo tu utakmicu, to je to, idemo - završila je Maljkovićeva.

ČETVRTFINALE

Mađarska - V. Britanija 12.30

Španija - Rusija 15.00

Francuska - Belgija 18.00

Srbija - Švedska 20.30

RAZIGRAVANjE

6. jul, od 5. do 8. mesta

* Termini su 12.30, 15.00

POLUFINALE

6. jul

Mađarska/V. Britanija -

- Francuska/Belgija

Španija/Rusija -

- Srbija/Švedska

* Termini su 18.00, 20.30

Za 3. mesto, 7. jul 17.30

FINALE 7. jul 20.30

* Svi mečevi u "Štark areni"

** Prvih šest ekipa idu u kvalifikacije za OI

MI SMO "LUĐE" OD NjIH

Naša košarkašica Dajana Butulija je igrala u Švedskoj. - Koliko god su one borbene, mi smo borbenije. - Koliko god su "lude", mi smo još "luđe". Mislim da ni u čemu ne mogu da nam pariraju. Ne bojimo se, znamo gde nas vodi trijumf. Ne smemo da gubimo vreme, ne sme da bude niti jedan "prazan" minut meča.

 

 

Gudurić na putu za Memfis

Đordjević saopstio spisak: Precrtani Nedović i Kalinić/Nedović: Jesam razočaran, nisam iznenađen

Partizan, ipak, u Evrokupu/Mijailović: Evrokup motiv više, Partizan na dobrom putu

Kokoškov: Imam želju da vodim Srbiju, ali neka Sale još dugo bude selektor

Počinje Evropsko prvenstvo za košarkašice

Preminuo Žarko Varajić

Pred Zvezdom težak posao formiranja tima za Evroligu

Farbanje perja Saletovih ”orlova“

Promovisana Cedevita Olimpija

Posle zasedanja Skupštine ABA, jasno da neće biti proširenja lige

Đorđević: Čestitao sam Jokiću/Danilović: Presrećan sam/Ražnatović i Milojević za RTS: Tim snova Srbije sa Jokićem, domet veliki

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button