glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina2 eu777 rusi
gama noz Granicni prelaz fake news martovski festival99 3laterala rocesti1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Za pobedu potrebno 300.000 glasova    

izvor: evn  foto: vn                                                                                          03.04..2018.

izbori888 

Šest meseci pre opštih izbora u BiH partije već prave računicu o tome koliko je glasova potrebno za pobedu. U najjačim strankama u Srpskoj, kako u vlasti, tako i u opoziciji, smatraju da samo 300.000 glasova za predsednika RS ili člana Predsedništva BiH garantuje pobedu za te funkcije.

Pre četiri godine je Mladen Ivanić, kandidat Saveza za promene, pobedio Željku Cvijanović, kandidata koalicije SNSD-DNS-SP, sa 317.000 dobijenih glasova, naspram 310.000, koliko je dobila Cvijanovićeva.

Milorad Dodik, kandidat SNDS, pobedio je na glasanju za predsednika RS Ognjena Tadića, kandidata Saveza za promene, sa dobijenih 303.000, naspram 296.000 Tadićevih glasova.

Ipak, na ove izbore SNSD, kao najjača stranka u Srpskoj, ide sa podignutom lestvicom, i namera mu je da osvoji više od 350.000 glasova za funkcije predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da su zvanični stranački organi SNSD postavili cilj - da obezbede 370.000 glasova za srpskog člana Predsedništva BiH i 360.000 glasova za kandidata za predsednika RS.

- Pored navedenih brojki, SNSD očekuje i 300.000 glasova za Narodnu skupštinu RS. SNSD je jedina stranka po svim istraživanjima javnog mnjenja - koja rade čak i opozicione stranke, koja može da računa na više od 300.000 glasova. Sve ostale stranke su daleko ispod toga - kaže Kovačević.

On kaže da će za pojedinačne kandidate biti potrebno oko 350.000 glasova za pobedu, i da to u SNSD smatraju pobedničkim brojem.

U Savezu za promene, koji okuplja opozicione stranke u Srpskoj, takođe smatraju da samo sa više od 300.000 osvojenih glasova kandidati SzP za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH mogu da očekuju pobedu.

Branislav Borenović, predsednik PDP, kaže da očekuje da će 315.000 glasova biti dovoljno za pobedu kandidata Saveza za promenu.

- Iskreno se nadam da će izlaznost biti na istom nivou kao na prošlim izborima, ako ne i veća. To bi sigurno značilo i veći broj glasova za opoziciju - ističe Borenović.

On dalje kaže da je Savez za promene uveren u pobedu svojih kandidata na predstojećim izborima.

- Mi smo pre Nove godine definisali da su naši kandidati Mladen Ivanić, za člana Predsedništva BiH, i Vukota Govedarica, za predsednika RS, i očekujemo veliku i bitnu pobedu, koja će biti od suštinskog značaja za budućnost Republike Srpske - ističe Borenović.

GLASAČKA "MATEMATIKA"

U partijama u RS su svesni toga da će biti potreban veći broj glasova za člana Predsedništva BiH, jer će biti manji broj kandidata, dok će za predsednika RS biti veći broj kandidata, i samim tim glasovi će odlaziti na više strana, pa će biti potreban manji broj glasova za pobedu.

Inače, SNSD je do sada ozvaničio da je njihov kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik, dok ime kandidata za predsednika RS nije obelodanjeno, ali se očekuje da to bude Željka Cvijanović, aktuelna predsednica Vlade RS.

novosti.rs

 

Zdravstveni i penzijski sistem u RS pred kolapsom?

U trci Dodik, Pavić i Đokić!

Ko je RS oteo vojsku?

Dodik pravi Vojsku RS?

Ergela na Borikama na kolenima

Osipa li se opozicija u RS?

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button