glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 pristina opozicija111
mip mile33 korupcija2 ostrog evropeana zvezda-valensija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Osipa li se opozicija u RS?    

izvor: vecernje novosti  foto: vn                                                                                           17.03..2018.

opozicija11 

Borislav Bojić, sada već bivši član SDS i poslanik u Parlamentu BiH, pristupio je juče i zvanično DNS. Člansku kartu uz osmeh dobio je od predsednika DNS Marka Pavića. Bojić je tako opozicioni dres zamenio majicom DNS, koji je sa SNSD najjača poluga vlasti u Srpskoj.

Odlaskom Bojića nastavilo se osipanje najjače opozicione stranke u Srpskoj, koje je započelo posle prošlih parlamentarnih i predsedničkih izbora u BiH.

Srpska demokratska stranka je za skoro četiri godine ostala bez članova koji su nosioci raznih funkcija, kako u Srpskoj, tako i na nivou BiH. Tako je SDS ostao i bez poslanika u Narodnoj skupštini RS Nenada Stevandića, Slavka Dunjića, Dragana Banjca, Simune Žakule i Zlatka Maksimovića.

SDS sada ima i dva poslanika manje u Parlamentu BiH, jer je stranku, pored Bojića, napustio i Đorđo Krčmar. U Domu naroda Parlamenta BiH bio je član SDS Ognjen Tadić, ali i on je napustio SDS.

Pored zvučnih imena koja su napustila SDS, otišle su i desetine članova na lokalnom nivou širom Srpske i prešle u druge partije ili osnovale svoje. Ipak, ovakvo osipanje članova koji su na izborima prošle godine dobili desetine hiljada glasova ne zabrinjava mnogo rukovodstvo SDS.

Aleksandra Pandurević, potpredsednik SDS, kaže da SDS u izbornu godinu ulazi jak, a ne oslobljen pomenutim odlascima.

- Jedan ode, dva se rode. Tako je to sa odlascima iz stranke - kaže Pandurevićeva.

Prema njenim rečima, mnogobrojni odlasci iz SDS samo su pokazali da je tim ljudima bitnija lična korist nego stranka.

- Mnogi od onih koji su napustili SDS približili su se kraju političke karijere u SDS i videli su da teško mogu da se nose s kadrom koji dolazi. Zbog toga su i otišli. Ono što je najbitnije, ti ljudi koji su otišli ne nose nikakav veliki broj glasova sa sobom, jer su birani glasovima SDS. Tako da stranke u koje prelaze ili koje osnivaju nemaju nikakav dobitak od njih - poručila je Pandurevićeva.

Borislav Bojić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, koji je juče u Banjaluci zadužio člansku kartu DNS, izjavio je da će doprineti sprovođenju politike DNS usmerene na stvaranje stabilnosti Srpske i BiH, očuvanje prava Srpske u dejtonskim okvirima, te stvaranje uslova koji će omogućiti stabilan rast i kvalitetan život za sve građane Srpske.

On nije iznosio razloge napuštanja SDS, rekavši da je zbog toga dobio mnogo manje kritika nego što je očekivao, niti je naveo bilo šta o stanju u toj stranci, dodajući da ne želi da gleda u retrovizor.

KRČMAR GLASAO ZA BOJIĆA

Medju novinarskim pitanjima na konferenciji, gde je predstavljen Bojić kao novi član DNS, najviše pažnje izazvalo je ono upućeno svima koji su stali iza Bojića, od Pavića do potpredsednika partije i ostalih istaknutih funkcionera DNS.

- Da li je iko od vas dosad ikada glasao za Bojića? - upitao je Darko Momić Čkalja. Jedini od zbunjenih članova DNS koji je odgovorio bio je Bojićev dojučerašnji saborac u SDS.

- Jesam, ja - dobacio je Đorđo Krčmar.

LIČNI INTERESI

Komentarišući odlazak Borislava Bojića iz SDS, Vukota Govedarica, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS), rekao je da ga je Bojić lagao i da nakon tog njegovog postupka sa njim nije razgovarao. - SDS neće biti rob ničijih ličnih interesa - poručio je Govedarica.

novosti.rs

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

Stižu automati za RS, briga u Sarajevu

Dodik odlikovao Vučića ordenom RS

Inicijative u RS za Mektićevu smenu!

Mektić: U Srebrenici je bio genocid

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora!

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button