glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dijalog11 vucic_6 bombardovanje
novine putin-kolinda izbori8888 borina-nedelja vreme srbija-maroko

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U trci Dodik, Pavić i Đokić!    

izvor: vecernje novosti  foto: vn                                                                                           25.03..2018.

PAVIC-DODIK-I-DJOKIC 

Pregovori u koaliciji SNSD-DNS-SP su u završnoj fazi i naredne sedmice se očekuje potpisivanje koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu na izborima vladajuće koalicije u Srpskoj.

U pregovorima je zasad dogovoreno da SNSD dobije kandidate za srpskog člana Predsedništva BiH i predsednika RS, a da DNS bira između predsednika Vlade RS, predsednika Narodne skupštine RS i predsedavajućeg Saveta ministara BiH, potvrdio je lider DNS Marko Pavić.

Socijalistička partija će verovatno dobiti više ministarskih mesta i direktorskih fotelja nakon završenih izbora, a naravno ukoliko aktuelna vladajuća koalicija odnese pobedu na oktobarskim izborima.

Marko Pavić, predsednik DNS, kaže da su ovoj stranci zadovoljni time u kom smeru idu razgovori u vladajućoj koaliciji oko zajedničkog nastupa na predstojećim izborima.

- U koaliciji SNSD-DNS-SP vlada dobra atmosfera i uzajamno poštovanje. Nema problema oko razgovora i već naredne sedmice biće potpisan koalicioni sporazum o nastupu na izborima - kaže Pavić.

On ističe da je SNSD najbliži tome da dobije kandidaturu za obe predsedničke funkcije, odnosno za funkciju člana Predsedništav BiH iz Republike Srpske i Predsednika RS.

- DNS će prihvatiti ovakvu raspodelu pod uslovom da dobijemo pravo da prvi biramo narednu funkciju, a to je između predsednika Vlade RS, predsednika Narodne skupštine RS ili predsedavajućeg Saveta ministara BiH - ističe Pavić i dodaje da nema mogućnosti da se širi vladajuća koalicija za još neke stranke.

On ističe i da u vladajućoj koaliciji nema nerešenih pitanja, kako opozicija to pokušava da predstavi u javnosti, i na izbore izlaze sa čistom slikom i ciljevima.

Povodom pregovora u vladajućoj koaliciji, Petar Đokić, lider SP, najavio je da će iduće sedmice ta koalicija u javnost izaći sa zajedničkim kandidatima za predsednika RS i člana Predsedništva BiH.

- Do ove nedelje stranke će na svojim organima definisati stavove, a naredne sedmice će se sastati na završnom sastanku i izaći s imenima - rekao je Đokić, dodajući da i SP ima spremne svoje kandidate za obe funkcije, ali da će sve zavisiti od dogovora naredne sedmice.

Iz SNSD su potvrdili da će SNSD imati kandidata za srpskog člana Predsedništva BiH, i to će biti Milorad Dodik, aktuelni predsednik RS, i kandidata za predsednika RS.

- U SNSD organi stranke još nisu odlučili ko će biti kandidat za Predsednika RS, ali zasad najveće šanse ima predsednica Vlade Željaka Cvijanović. Ime kandidata SNSD za predsednika RS biće poznato u narednih mesec dana - poručili su iz SNSD, dodajući da im je cilj, kao i cilj vladajuće koalicije, apsolutna pobeda na izborima, i to na svim nivoima vlasti.

POZNATI FAVORITI

Opozicija u Srpskoj je već otvorila karte i poznato je da će kandidat za predsednika RS biti lider SDS Vukota Govedarica, a za srpskog člana Predsednišzva BiH Mladen Ivanić, počasni predsednik PDP i aktuelni član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.
 

novosti.rs

Ko je RS oteo vojsku?

Dodik pravi Vojsku RS?

Ergela na Borikama na kolenima

Osipa li se opozicija u RS?

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button