glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel6 gre-mak petreus
gama noz jeremic4 fake news martovski festival99 3laterala djokovic2222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Pacoli: Vlada Kosova spremna brzo da radi/Dačić: Opredeljenost za dijalog sa Prištinom ne daje očekivane rezultate

izvor: agencije  foto:                                                                                                           03.04.2018.

pristina2

Pacoli: Vlada Kosova spremna brzo da radi na implementaciji dogovora o ZSO

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je Vlada u Prištini spremna da "brzim hodom" radi na implementaciji svih dogovora sa Beogradom, uključujući i sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Pacoli je za današnji "Blic" rekao da je Priština počela aktivnosti oko svih briselskih dogovora, uključujući i ZSO, pre incidenta sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem ali je i dodao da ne može da predvidi da li će taj posao biti završen za tri nedelje.

"Prošlog ponedeljka održan je sastanak ambasadora Nemačke, Velike Britanije, Italije, Francuske i SAD i predstavnice EU. Postoji i tehnička grupa koja je bila dva puta u Briselu, a koja radi na implementaciji svih briselskih dogovora", kazao je Pacoli.

On je dodao da "srpski politički faktor" treba da saradjuje sa Vladom Kosova.

Dačić: Opredeljenost za konstruktivan dijalog sa Prištinom ne daje očekivane rezultate

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da opredeljenost Beograda za iskren i konstruktivan dijalog sa Prištinom, uz posredovanje EU, ne daje očekivane rezultate, dodavši da vlasti u Prištini, uz "podršku nekih stranih sila", prolongiraju sprovodjenje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma.

"Ponavljam da je Srbija dijalogu u Briselu pristupila iskreno i bez 'skrivene agende', dok Priština dobro smišljenim provokacijama i opstrukcijama, uz očiglednu podršku nekih stranih sila, prolongira izvršavanje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma, obesmišljava dijalog i time direktno ugrožava stabilnost regiona", izjavio je Dačić na ceremoniji svečanog otvaranja graničnog prelaza Rastina Bačsentdjerdj, u prisustvu ministra spoljnih poslova Madjarske Petera Sijarta.

Dačić je rekao da srpske vlasti očekuju da Madjarska razume poziciju Srbije koja je, kako je rekao, bazirana na očuvanju zajedničkih hrišćanskih i evropskih vrednosti, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Šef srpske diplomatije je, piše u saopštenju, ocenio daopredeljenost za iskren i konstruktivan dijalog sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, uz posredovanje EU, "nažalost ne daje očekivane rezultate".

"Tokom viševekovnog prisustva na ovim prostorima, gde su se kroz istoriju često sukobljavali interesi najvećih i najmoćnijih svetskih sila, naša dva naroda često su bila izložena raznim pritiscima. Ovakvi pritisci postoje i danas kada Republika Srbija čini ogroman napor kako bi zauzela svoje zaluženo mesto u zajednici evropskih naroda", izjavio je srpski ministar.

 

 

Severna Mitrovica: Trezne glave napred/Haradinaj smenio ministra policije i šefa obaveštajaca

Hodžaj: Đurić bio na Kosovu kad je tražio dozvolu/ Kancelarija demantuje

Predstavnici Srba u Kosovskoj Mitrovici podržali izlazak iz vlade i formiranje ZSO

Kosovski ministar: Moguća hapšenja Srpske ako formiraju ZSO/Haradinaj: Vlada neće pasti/Đurić: Srbi neće odustati od ZSO i pored pretnji iz Prištine

SAD osuđuju događaje u Mitrovici/Mogerini: Ono što se desilo ne sme da se ponovi/Knajsel: Dešavanja na severu Kosova težak korak unazad

Srpska lista izlazi iz kosovske vlade, 20. aprila formira ZSO/Haradinaj neće da podnese ostavku

Kosovska Mitovica, dan posle/Ivanović: 32 povređenih, petoro teže

Nakon policijskog privođenja, Đurić udaljen sa Kosova

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button