glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Heroina-Devetog-marta ana2222 nezaposlenost
tors Izetbegovic penzioneri1 cerar11 vakcine djokovic66666

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?   

izvor: evn  foto: vn                                                                                           09.03..2018.

skupstina rs 

Narodna skupština RS je formirala tim koji će da odgovori na novi zahtev bošnjačkih i hrvatskih delegata u Veću naroda RS da se Dan Republike proglasi neustavnim. U zahtevu za ocenu ustavnosti se navodi da referendum o 9. januaru nije poništio raniju odluku Ustavnog suda BiH, kako se tvrdi u najnovijem zahtevu.

Tim Narodne skupštine je formiran na zahtev predsednika Parlamenta RS Nedeljka Čubrilovića i njega čine i ugledni pravnici koji će pripremiti odgovor i eventualno učešće predstavnika Narodne skupštine u javnoj raspravi pred Ustavnim sudom BiH.

Ocenu ustavnosti zatražili su delegati Mujo Hadžiomerović, Muhamed Ibrahimbegović, Kemo Čamdžija, Anita Hodžić, Samir Baćevac, Kasim Salkić, Enes Suljkanović, Elvedin Hamzić, te Željko Stipić i Mijo Perkunić.

U zahtevu za ocenu ustavnosti, koji su Ustavnom sudu podneli 5. januara, oni optužuju vlasti Republike Srpske da su se direktno suprotstavile i odbile da provedu ranije odluke Ustavnog suda BiH o 9. januaru.

Dr Nenad Stevandić, potpredsednik Narodne skupštine RS, kaže, za "Novosti", da od ove inicijative nema ništa i da je Republika Srpska već ranije odbranila Dan Republike 9. januar.

- Očigledno je da se sve radi u izbornoj godini i tom smeru ide i ova inicijativa bošnjačkih i hrvatskih političara - ističe Stevandić.

On dodaje da definitivno sarajevska politika nikada neće prestati da napada Dan Republike, 9. januara, jer su Srbi protekle četiri godine bili podeljeni i nisu bili jedinstveni.

- Imamo Savez za promene koji je na strani onih koji napadaju Republiku Srpsku. Nakon izbora, uveren sam da će Republika Srpska imati prave političke predstavnike kako u Srpskoj, tako i u Sarajevu i da neće više biti podela među Srbima - ističe Stevandić.

BEZ UKIDANjA PROSLAVE

Nedeljko Čubrilović, predsednik NSRS, naglasio je da Republika Srpska nikada neće ukinuti 9. januar kao Dan Republike i istakao da se nikome ne može osporavati datum rođenja, pa ni Srpskoj.

- Ponovo podnošenje zahteva predstavnika bošnjačkog naroda sa ciljem osporavanja prava Republike Srpske da donosi odluke o svojim praznicima ne vodi stabilizaciji prilika u BiH, nego nas vrti ukrug da se ne bismo mogli baviti suštinskim pitanjima koja su važna građanima - rekao je Čubrilović.

novosti.rs

 

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

Stižu automati za RS, briga u Sarajevu

Dodik odlikovao Vučića ordenom RS

Inicijative u RS za Mektićevu smenu!

Mektić: U Srebrenici je bio genocid

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora!

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button