glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 pristina opozicija111
mip mile33 korupcija2 vakcinacija11 Martovski-festival2 zvezda-valensija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub    

izvor: evn  foto: vn                                                                                           15.03..2018.

brnabic77 

Prioriteti buduće saradnje Srpske i Srbije biće brže stavljanje u funkciju novoizgrađenog mosta Bratoljub između Bratunca i Ljubovije i graničnog prelaza, kao i zajednički rad u sektoru energetike, poručeno je danas u Banjaluci nakon sastanka delegacije Vlade Srbije, koju je predvodila premijerka Ana Brnabić, i delegacije institucija RS, na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović i predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Premijerka Brnabić istakla je da Srpsku i Srbiju vežu specijalne veze.

- Zahvaljujući fiskalnim reformama i fiskalnoj disciplini, kao i makroekonomskoj stabilnosti koju je prethodna vlada na čelu sa današnjim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uspela da implementira, danas imamo snažan i stabilan budžet i u mogućnosti smo da pomognemo Srpskoj, opštinama i građanima sa svim fantastičnim projektima koje Srpska ima - rekla je Brnabićeva. Ona je naglasila da joj je drago da vidi stabilnost u RS, brzo usvajanje i sprovođenje projekata.

- U tom smislu jedan od trenutnih prioriteta je da otvorimo granični prelaz i pustimo u rad most Ljubovija-Bratunac - navela je Brnabićeva.

Ona kaže da je prioritet nastavak razgovora o novim energetskim projektima, koji su, pre svega, dobri za zajedničke investicije dveju zemalja, za veću energetsku sigurnost, stabilnost i nezavisnost, za bruto domaći proizvod, kao i za građevinske kompanije.

- To su stvari o kojima ćemo početi da razgovaramo u aprilu, zbog čega su danas sa mnom i dva ministra da bismo što pre počeli pregovore - rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da joj je zadovoljstvo što kao predsednik Vlade Srbije može da bude u Banjaluci i da Republici Srpskoj pruži svu moguću podršku. Premijerka RS Željka Cvijanovićeva izjavila je da je premijerku Srbije upoznala s tim da će se tokom aprila voditi intenzivni završni razgovori između BiH i Srbije o graničnom prelazu i njegovoj kategorizaciji.

- O tome smo razgovarali i danas, s obzirom na to da su tu rađeni veliki zahvati, izgradnja mosta i prateće infrastrukture, a ceneći potrebu stanovništva i Srbije i Srpske to je definitivno prioritet - dodala je Cvijanovićeva.Ona je rekla da su započeti razgovori o zajedničkim projektima u oblastima u kojima do sada saradnja Srbije i Srpske nije bila toliko vidljiva, kao što je energetika.

"EKO-TOPLANA"

Premijerka Srbije prisustvovala je zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i zvanicama svečanom otvaranju preduzeća "Eko-toplana", ali i stručnoj konferenciji pod nazivom "Energetska suverenost - Banjaluka kao regionalni centar".

ZA JAČE PODRINjE

- Jedna od tema koje dolaze na dnevni red je zajednička saradnja i aktivnosti u sektoru energetike, gde postoji ogromna šansa i potencijal u okviru programa razvoja Podrinja, koji smo davno definisali sa Srbijom. Polako popunjavamo taj prostor različitim turističkim integrisanim celinama, razvojem infrastrukture i privrednim aktivnostima koje sve više poprimaju prekogranični karakter - istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da ostaje potreba da se to popuni važnim strateškim energetskim objektima.

novosti.rs

 

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

Stižu automati za RS, briga u Sarajevu

Dodik odlikovao Vučića ordenom RS

Inicijative u RS za Mektićevu smenu!

Mektić: U Srebrenici je bio genocid

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora!

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button