glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu88 Dragan-Lukac-i-Dragan-Mektic ivanovic88
skupstina6 jasenovac cerar11 Zagadjenje futsal navijaci

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Sednica vlada Srbije i Slovenije

izvor: agencije     foto:                                                                                    01.02.2018

sednica

 

Premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije stigli su jutros na Brdo kod Kranja. Brnabićevu je u zamku Brdo dočekao njen slovenački kolega Miro Cerar, sa kojim je imala i odvojeni sastanak. U toku popodneva Brnabićeva će se sastati i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom u Ljubljani.

Trenutno je u toku sednica dve vlade koju predvode premijeri. Od srpskih ministara sednici prisustvuju ministarka pravde Nela Kuburović, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar privrede Branislav Nedimović, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević, kao i ministarke bez portfelja Jadranka Joksimović i Slavica Đukić Dejanović.

Ostala ministarstva predstavljaju državni sekretari ili pomoćnici ministara, a među njima je i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Sednica se održava u Kongresnom centru na Brdu kod Kranja, a prethodili su joj bilateralni susreti resornih ministara i njihovih kolega iz Slovenije.

Na sednici dve vlade će biti razmatrani zajednički projekti, mogućnosti za investicije, situacija u regionu, kao i nastavak dijaloga o sukcesiji, odnosno podeli imovine nekadašnje SFRJ, nakon čega će biti potpisano više sporazuma o saradnji.

U sklopu ove zvanične posete, u Privrednoj komori Slovenije u Ljubljani po podne će se održati Poslovni forum Slovenija–Srbija, na kojem će učestvovati i premijeri dve države.

Srpsku privrednu delegaciju predvodiće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prva zajednička sednica vlada dve zemlje održana je 2013. godine u Beogradu, a prethodna 2015. na Brdu kod Kranja.

Brnabićeva se upisala u Zlatnu knjigu gostiju

Premijerka Srbije upisala se u Zlatnu knjigu gostiju Zamka na Brdu kod Kranja nakon bilateralnog susreta sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom.

U svojoj poruci Ana Brnabić je navela da je uzajamno razumevanje i saradnja, otvorenost i spremnost za razgovore na sve teme pravi put za jačanje prijateljstva dva naroda.

"Danas smo mi ti koji ispisujemo stranice istorije za buduće generacije", napisala je Brnabićeva i zahvalila Sloveniji na podršci i prijateljstvu.

 

 

Cerar: Nećemo pristati na nove pregovore o granici

Cerar: Najbolje da Hrvatska sama pristane na arbitražu

Dojče vele: Kuda sa nuklearnim otpadom iz Krškog?

Borut Pahor ponovo predsednik

Drugi krug predsedničkih izbora u Sloveniji, Pahor favorit

Slovenci preispituju prodaju Merkatora Agrokoru

Pahor neće menjati strategiju, Šarec zadovoljan rezultatom

Slovenija bira novog predsednika

Slovenija očekuje pritisak EU na Hrvatsku zbog Plenkovićevog govora/Hrvatski državni vrh žali zbog nedolaska Cerara u Zagreb

Cerar otkazao sastanak sa Plenkovićem/Grabar Kitarović: Slovenija ugrozila međunarodno pravo

Bilo bi smešno da Hrvatska uđe u Šengen bez poštovanja arbitraže

Pojačane kontrole na austrijskoj granici/Španjolska mornarica spasila oko 600 migranata na Sredozemnom moru

Slovenija i Hrvatska bez dogovora o graničnom sporu

Slovenija protestuje zbog incidenta u Piranskom zalivu/Hrvatska će diplomatskim putem upozoriti Sloveniju/Dojče vele: Hrvatska nije gubitnica arbitraže

Bez jednostranih poteza oko odluke o granici u Piranskom zalivu

Arbitraža u Hagu: Slovenija dobila pristup otvorenom moru i veći deo Piranskog zaliva

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button