glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

srpska lista444 izbori8888 pasosi
todoric22 izbori888 muzej sajam-knjiga1 srbija-basket zvezda-barsa

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Pahor neće menjati strategiju, Šarec zadovoljan rezultatom

izvor: agencije     foto:                                                                                    23.10.2017

PAHOR1LjUBLjANA – Predsednik Borut Pahor neće menjati strategiju za drugi krug predsedničkih izbora, koji će se održati 12. novembra, izjavio je predsednik Pahorove kampanje Dušan Kumer.

Držimo se jedinstva. Nećemo se baviti temama koje nas dele, već ćemo promovisati teme koje nas ujedinjuju”, rekao je Kumer, prenosi agencija STA.

Na predsedničkim izborima, prema rezultatima na osnovu 99,9 odsto prebrojanih glasova, aktuelni predsednik Borut Pahor osvojio je 47,07 odsto glasova, zbog čega će ići u drugi krug sa gradonačelnikom Kamnika Marjanom Šarecom, koji je osvojio 24,97 odsto glasova.

Sa druge strane gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec izjavio je da je zadovoljan rezultatima izbora i dodao da će u naredne tri nedelje raditi na poboljšanju svog rejtinga.

Nastavićemo sa sa uzlaznom putanjom. Nacionalna politika nije baš sve i kraj svega. Lokalni političari rade dosta za građane i trude se. Ljudi me znaju i veruju mi jer imam dobre rezultate”, rekao je Šarec na konferenciji za novinare i dodao da će u kampanji za drugi krug razgovarati o svim problemima o kojima nije stigao u prvom krugu.

Kandidat neparlamentarne Ujedinjene Slovenije Andrej Šiško, koji je nakon prvog kruga izbora završio na petom mestu sa dva odsto glasova, tvrdi da su rezultati izbora lažirani.

Ne priznajemo izbore koje smo danas videli. Ovo nisu bili izbori već farsa”, rekao je Šiško.

Prema njegovim rečima, izbori su bili „nezakoniti, neustavni, nepravedni i neslobodni”.

Ovo nije ličilo na izbore, ovo je bio javni događaj koji su režirali mediji”, ocenio je Šiško istakavši da mu nije data prilika da učestvuje u predizbornim debatama.

Slovenački premijer Miro Cerar rekao je da smatra da mala podrška kandidatu njegove Moderne centralističke partije ne znači nepoverenje stranci i za loš rezultat okrivio kasniji ulazak kandidatkinje Maje Makovec Brenčić u izbornu trku.

Komentarišući što je Brenčić završila na sedmom mestu sa 1,72 odsto glasova birača, Cerar je kazao da su to prvi predsednički izbori za njegovu stranku.

Ipak, mi smo veoma ponosni na našu kandidatkinju Maju, jer je predstavljala naše vrednosti, bila je hrabra, odlučna i donela je nov, svež vetar u izbornu kampanju”, rekao je Cerar.

Ministar spoljnih poslova Karl Erjavec ocenio je da će Borut Pahort biti meta „žestokih napada” jer kampanja ulazi u novu fazu.

Pahor će pobediti ukoliko nastavi u trenutnom ritmu. On ne mora ni da menja stil kampanje”, rekao je Erjavec.

Prema njegovim rečima, najveće iznenađenje izbora je kandidat neparlamentarne Ujedinjene Slovenije Andrej Šiško koji je osvojio dva odsto glasova i prestigao kandidata Moderne centralističke partije Maju Makovec Brenčić i gradonačelnika Kopera Borisa Popoviča.

To je iznenađenje za mene. Nadam se da se slovenačka politika ne kreće u smeru populizma i nacionalizma”, rekao je Erjavec.

 

 

Slovenija bira novog predsednika

Slovenija očekuje pritisak EU na Hrvatsku zbog Plenkovićevog govora/Hrvatski državni vrh žali zbog nedolaska Cerara u Zagreb

Cerar otkazao sastanak sa Plenkovićem/Grabar Kitarović: Slovenija ugrozila međunarodno pravo

Bilo bi smešno da Hrvatska uđe u Šengen bez poštovanja arbitraže

Pojačane kontrole na austrijskoj granici/Španjolska mornarica spasila oko 600 migranata na Sredozemnom moru

Slovenija i Hrvatska bez dogovora o graničnom sporu

Slovenija protestuje zbog incidenta u Piranskom zalivu/Hrvatska će diplomatskim putem upozoriti Sloveniju/Dojče vele: Hrvatska nije gubitnica arbitraže

Bez jednostranih poteza oko odluke o granici u Piranskom zalivu

Arbitraža u Hagu: Slovenija dobila pristup otvorenom moru i veći deo Piranskog zaliva

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button