glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 skoplje1_3 vijece evrope
jadovno zagreb pristina-oliver filip dejton1 enis

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Funkcioneri SDS optužuju Dodika da seje strah i deli narod

izvor: agencije  foto:                                                                                                   27.01..2018.

sds05 

SARAJEVO/BANjALUKA - Članovi Glavnog odbora opozicione SDS u Republici Srpskoj, i funkcioneri u zajedničkim institucijama BiH, Mirko Šarović i Dragan Mektić, obrušili su se danas na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika optuživši ga da širi laži i govor mržnje, deli narod, seje strah i priziva rat.

Šarović je, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu sa svojim stranačkim kolegama. rekao da se očekuje da Dodik tu funkciju obavlja na dostojanstven način, ali da to nije slučaj.

Da Milorad Dodik tu funkciju obavlja na dostojanstven način, što je očekivanje svih nas u Srpskoj, mi bi trebali da se ponosimo. Nažalost, mi moramo da se stidimo predsednika Republike koji nas predstavlja na jedan loš način i šalje lošu sliku o celoj Republici Srpskoj”, mišljenja je Šarović.

Predstavnici Saveza za promjene u zajedničkim institucijama BiH osudili su ponašanje predsednika Republike i njegovu izjavu da su oni „poturice”, prenela je RTRS.

Potpredsednica SDS-a Aleksandra Pandurević smatra da je sramno što ih je Dodik nazvao „poturicama”, navodeći da su se funkcioneri SDS-a Borislav Bojić i Dragan Mektić borili u ratu, da je NATO hapsio Mirka Šarovića, te da je njena majka provela 44 meseca u logoru „Silosu”, dok se, kako kaže, Dodik krio i odbio da potpiše peticiju da se brani sa slobode.

Ovo što radi Milorad Dodik ima veze sa tim da on nema odgovor ni na jedno pitanje, da se ne bi pričalo o srpskoj nečasti i skandalu koji je napravio zbog čega je Republika Srpska dospela na tapet cele međunarodne zajednice, da se ne bi pričalo u kakvu je poziciju doveo Srpsku zbog toga, o propasti tri banke i Robnih rezervi i onome što je radilo Pravobranilaštvo i o brojnim kriminalnim aferama u Republici Srpskoj”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da zbog toga Dodik izmišlja neistine od kojih Savez za promjene mora da se brani.

Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić tvrdi da je predsednik Srpske govorio neistine na medijima u Srbiji, te da nije istinu rekao ni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je preneo tu „pogrešnu” informaciju da je neko iz Sarajeva iz Saveza za promjene tražio hapšenje Dodika.

Mektić je ponovio da nije bilo zahteva za hapšenje, već samo za pravnu pomoć jer je „u jednom danu milion i po maraka iz Pavlović banke u Bijeljini Dodik prebacio na račun u Srbiji”.

Mi smo, po zakonu, obavezni da proverimo tu transakciju i samo smo to uradili”, dodao je Mektić, tvrdeći da je „Dodik od toga napravio konstrukciju da bi ispao žrtva i da se dira u Republiku Srpsku.

Prema njegovom mišljenju, Dodik „smišlja afere” jer ne sme da priča o ekonomiji, zapošljavanju, siromaštvu i tera mladi svet iz Republike Srpske.

Mektić je ponovio da su humanitarne organizacije, koje su učestvovale na paradi u Banjaluci povodom Dana Republike, „horde smrti koje treba da udaraju na Srbe”.

Jedna trećina parade bila je kriminalizovana, a džip na čelu parade je vlasništvo jednog kriminalnog lica iz Bugojna. Mi hoćemo paradu časnih i poštenih, običnih ljudi”, rekao je Mektić

 

 

Prave se spiskovi nepodobnih Srba?

U RS ne postoji paravojska/Dodik: Opasne spekulacije o paravojnim jedinicama; Cvijanović: Podmeću RS

Dodik: Nisam protivnik SAD i EU, ali se protivim držanju predavanja

Karikatura političkog života u BiH

Dječije 'igre državnosti'

Ivanić: Nedostatak saradnje sa institucijama Republike Srpske

Dodik na Dan RS: Cilj je što veća samostalnost

Prvi korak BiH prema fondovima EU

Ivanić: Nisam optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

Srbija donirala Srebrenici milion evra

Dodik: Najveći uspeh je što smo se oduprli centralizaciji BiH

Svaki 10. građanin BiH ima oružje po zakonu!

Dodik prijeti blokadom NATO puta BiH

Ivanić: Važno da bar političke odnose vratimo u normalu

Incko: Neće biti prekrajanja granica BiH, referendum je crvena linija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button