glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

napredak optuznice Ramus-Haradinaj
Aleksandar-Vucic oruzje1 skupstina666 vukossavljevic djokovic66666 srbija999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik: Najveći uspeh je što smo se oduprli centralizaciji BiH

izvor: agencije  foto:                                                                                                          26.12.2017.

mile3 

BANjALUKA - Najveći uspeh Reublike Srpske u 2017. godini je, po oceni predsednika Milorada Dodika, to što se zvanična Banjaluka oduprla centralizaciji BiH koju su pokušali da sprovedu Bošnjaci, uz pomoć stranaca.

Dodik je to rekao sinoć u u specijalnoj emisiji RTRS sumirajući rezultate postignute u ovoj godini.

On je istakao da je otpor kojim su institucije Srpske odgovorile na pokušaje devastiranja njenih nadležnosti od strane određenih struktura u Sarajevu i međunarodnih faktora, najvažniji politički uspeh Republike Srpske.

Dodik je rekao da se Srpska u ovoj godini suočila i sa ozbiljnim ekonomskim teškoćama koje su u velikoj meri bile izazvane globalnim kretanjima.

Predsednik Srpske je naglasio da je koncept liberalne ekonomije, loša privatizacija i štete od poplava u mnogome doprineo lošem stanju, ali da se Srpska izvlači iz takvog stanja.

Tome u prilog idu i kapitalna infrastrukturna ulaganja u Srpskoj, 110 kilometara izgrađenih auto-puteva, najavljena gradnja novih dionica, najava gradnje termoelektrane Gacko 2, završetak Kliničkog centra u Banjaluci, naveo je između ostalog Dodik.

Govoreći o ekonomiji i zaduživanju, predsednik Dodik je istakao da već duži period nema zaduživanja u oblasti javne potrošnje, već samo za infrastrukturne projekte.

Dobit preduzeća ove godine je preko milijardu maraka, a javni dug je dug javnih preduzeća koji oni redovno servisiraju. Osim „Železnica Srpske”, koje mi moramo da preuzmemo”, dodao je Dodik.

Predsednik Srpske je poručio da se za Srpsku vredi boriti, te da njeno postojanje određuje način na koji će ljudi tamo živeti.

Republika Srpska može opstati i postojati bez BiH”, poručio je Dodik.

Predsednik Srpske napominje da na birou za zapošljavanje nema nijednog elektroinženjera, građevinskog ili mašinskog inženjera, ali da je najviše onih koji su završili menadžmente i to na privatnim fakultetima.

Mislim da je pravo čudo da smo politički i ekonomski opstali u poslednjih desetak godina”, istakao je Dodik. 

 

 

Svaki 10. građanin BiH ima oružje po zakonu!

Dodik prijeti blokadom NATO puta BiH

Ivanić: Važno da bar političke odnose vratimo u normalu

Incko: Neće biti prekrajanja granica BiH, referendum je crvena linija

Federalna BiH proslavlja Dan državnosti, RS negira praznik

Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota

Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora/Advokat Lukić: Mladić nije bio u Srebrenici u vreme zločina

Dodik: Nisam protiv nezavisnosti Kosova, to je na Beogradu

Blokada institucija BiH kao odgovor Izetbegoviću?

RS : 29.070 srpskih žrtava rata u BiH od 1991- 95

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button