glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

davos skoplje1_3 vijece evrope
jadovno zagreb bg_ filip srbija666 enis

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Priština još ćuti o ubistvu Ivanovića

izvor: vecernje novosti  foto: vn                                                                      27.01.2018.

pristina-oliver

Srbija još nije dobila nikakve zvanične informacije o istrazi ubistva Olivera Ivanovića iako su iz Prištine najavili da će podatke do kojih su došli proslediti Beogradu.

Uprkos prvim informacijama da su neki tragovi pronađeni i da će ih Priština javno saopštiti već početkom ove nedelje, tamošnje tužilaštvo nije iznelo nikakva saznanja o mogućim ubicama. U međuvremenu, Priština je uputila zahtev Beogradu za dobijanje određenih podataka, koji se verovatno odnose na vlasnika autobila "opel astra" iz kojeg je, navodno, pucano na Ivanovića, a koji se, kako tvrde prištinski organi, nalazi u centralnoj Srbiji.

U Ministarstvu pravde potvrdili su da nisu dobili nikakav dokument od Prištine, kao i da je Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo dve zamolnice kojima kosovski istražni organi traže informacije u vezi sa slučajem. Tužilaštvo će im, kako kažu, odgovoriti čim prikupi podatke.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun smatra da se istraga odvija sporo i kaže da ne veruje da će Priština dostaviti sve relevantne podatke:

- To što ne pristaju da uključe Beograd u istragu ubistva, navodi na sumnju da Priština nema nameru da bude potpuno otvorena. Jedino što smo dosad saznali jeste informacija o vlasniku automobila, koja zapravo predstavlja lažni trag. Logično je, onda, očekivati da će saznanja dostavljati selektivno i da neće podeliti sa vlastima Srbije informacije koje možda ukazuju na umešanost nekoga iz albanskih struktura na KiM.

Drecun smatra da situaciju neće promeniti zahtev Rusije da se srpski istražni organi direktno uključe u rešavanje Ivanovićevog ubistva, ali ni izjava američkog ambasadora Kajla Skota da Priština treba da dostavi sve informacije Beogradu.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u četvrtak je saopštila da rezultati istrage o ubistvu nisu vidljivi i da izgleda kao da Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da sakriju. Ona je kritikovala EU zbog ignorisanja tog slučaja.

STEFANOVIĆ SA SKOTOM O ISTRAZI

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u petak je razgovarao sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o ubistvu Olivera Ivanovića. Oni su se saglasili da je važno da istraga o ovom slučaju brzo napreduje, kao i da sve strane moraju preduzeti neophodne korake u cilju rasvetljavanja ovog zločina. Razgovarali su i o saradnji na polju bezbednosti i organizovanog kriminala, kao i o situaciji u regionu.

novosti.rs

 

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda diže tenzije na KiM

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda vraćena kosovskoj vladi

Vučić  na Kosmetu, "poruka jedinstva i snage"

Nemački mediji: Sever Kosova je mafijaška crna rupa

Kosovska policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera/Drecun: Informacije o ubistvu Ivanovića da daju Kadri Veselji i Vašington/Mitrovica ispratila Ivanovića

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića/Misija OEBS-a osudila ubistvo lidera kosovskih Srba

Ubijen Oliver Ivanović

Pasoš za čekanje u redu

Komersant: Kosovo pod nevidjenim pritiskom Zapada zbog Specijalnog suda

Specijalni sud ili izolacija Kosova

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button