glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Evropski parlament atina piran88
pristina6 zatvor ana11 prsut marina novak0000000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Ivanić: Nedostatak saradnje sa institucijama Republike Srpske

izvor: agencije  foto:                                                                                                        10.01..2018.

Ivanic_5 

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić kaže da mu mnogo teže od sukoba unutar Predsedništva BiH pada nedostatak saradnje i komunikacije s institucijama Republike Srpske.

"Kompromis i saradnja u Predsedništvu BiH nestali su prilikom objavljivanja rezultata popisa kada su Srbi u Agenciji za statistiku preglasani", podseća Ivanić.

Dodaje da se situacija nepovratno pogoršala pokušajem Bakira Izetbegovića da ukine Dan Republike Srpske a zatim njegovim vaninstitucionalnim delovanjem po pitanju revizije tužbe protiv Srbije.

"Sada te odnose opterećuje i sukob SDA i HDZ", kaže Ivanić.

Međutim, za njega je najveći problem nedostatak saradnje i komunikacije s institucijama Republike Srpske, mada je on, kako tvrdi, učinio sve da saradnje bude.

"Išao sam kod predsednika Republike Srpske, kreirao zajedničke stavove po važnim pitanjima za Srpsku ali druga strana je to uvek, iz samo njima znanih razloga, dočekivala kao nešto što je neprihvatljivo. Čini mi se da oni namerno izazivaju sukobe jer jedino tako mogu i znaju da funkcionišu. Kada ne mogu kreirati sukob s Bošnjacima ili Hrvatima, a više se ne smeju sukobljavati sa strancima, oni prave sukobe unutar srpskog naroda", rekao je Ivanić za "BN tv".

On dodaje da je potreba za kreiranjem sukoba dovela do toga da na ovogodišnjem obeležavanju Dana Republike Srpske nije bilo pripadnika Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

"Za to su direktno odgovorni Organizacioni odbor manifestacije i predsednik Republike Srpske. Mislim da se to nije smelo desiti jer taj puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske", kaže Ivanić i ističe da je u pitanju samo sujeta.


"Šta mislite da li bi Treći Republika Srpska puk učestvovao na paradi da se raport predaje Nebojši Radmanoviću ili kojim slučajem Željki Cvijanović? Možete li da zamislite kako bi s oduševljenjem taj puk, koji danas negiraju i omalovažavaju, bio dočekan u Banjaluci da se raport predaje Miloradu Dodiku? Ovde su u pitanju samo lične sujete i ništa više", smatra Ivanić.

Ivanić navodi da je to početak sukoba na relaciji SNSD i ostali.

"Tek smo ušli u izbornu godinu a oktobarske izbore neki doživljavaju kao borbu na život i smrt. Ja na to ne gledam tako", kaže Ivanić i dodaje da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi na predstojećim izborima odlučiti najverovatnije tokom narednog meseca lideri stranaka okupljeni u Savez za promjene.

 

 

Dodik na Dan RS: Cilj je što veća samostalnost

Prvi korak BiH prema fondovima EU

Ivanić: Nisam optimista da će 2018. biti bolja godina za BiH

Srbija donirala Srebrenici milion evra

Dodik: Najveći uspeh je što smo se oduprli centralizaciji BiH

Svaki 10. građanin BiH ima oružje po zakonu!

Dodik prijeti blokadom NATO puta BiH

Ivanić: Važno da bar političke odnose vratimo u normalu

Incko: Neće biti prekrajanja granica BiH, referendum je crvena linija

Federalna BiH proslavlja Dan državnosti, RS negira praznik

Dodik: General Mladić je istinski heroj i patriota

Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora/Advokat Lukić: Mladić nije bio u Srebrenici u vreme zločina

Dodik: Nisam protiv nezavisnosti Kosova, to je na Beogradu

Blokada institucija BiH kao odgovor Izetbegoviću?

RS : 29.070 srpskih žrtava rata u BiH od 1991- 95

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button