glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

gabrijel makedonija111 zastava3
novine brisel vlatko ederlezi stojkovic zucko

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 Dodik odlikovao Vučića ordenom RS 

izvor: agencije  foto: vn                                                                                               15.02..2018.

dodik-vucic 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici – najviši državni orden RS, prenosi Radio televizija Srbije.

Dodik je čestitao je Vučiću Dan državnosti Srbije i poručio da je odlikovanje, orden Republike Srpske na ogrlici, koje mu je dodelio, izraz poštovanja za sve što je učinio za RS.

"Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za RS, za saradnju koju imamo na institucionalnom nivou, za razumevanje uslova u kojima RS radi i funkcioniše i za pomoć u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u RS", rekao je Dodik.

Istakao je da Srpska ceni Vučićev doprinos tome da je saradnja Srbije i RS danas najbolja, najvidljivija na projektima koje su zajednički realizovani.

"Ali nam uvek i više od tih projekata znači dobrodošlica koju osećamo kada dolazimo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH", podvukao je Dodik.

Kako je rekao, u RS dobro razumeju okvir koji se često ističe, da Srbija ceni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku.

"Naravno, mi to čitamo na najbolji način i to je deo naše emocije koju imamo prema Srbiji i vama lično", rekao je Dodik.

Naznačio je da je Vučiću odlikovanje dodeljeno jer je vršeći funkciju premijera i sada predsednika Srbije, činio sve da se odnosi poboljšaju, da se reše mnoga pojedinačna pitanja, te da su zajedničke odluke dale rezultate i pomake da se reše pitanja za obične ljude.

"Vaš doprinos tome je nesumnjiv i želim da vam se zahvalim u ime RS i čestitam vam Dan države Srbije", rekao je Dodik i napomenuo da taj datum i u RS doživljavaju kao svoj dan.

 

 

Inicijative u RS za Mektićevu smenu!

Mektić: U Srebrenici je bio genocid

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora!

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

Banjaluci problem vehabije u FBiH, Sarajevo vidi paravojsku u RS

Na američkoj crnoj listi Dodik, Šešelj, Daut Haradinaj, Stanišić…

Blagić: Verbalni rat u RS, najava izborne godine

Funkcioneri SDS optužuju Dodika da seje strah i deli narod

Prave se spiskovi nepodobnih Srba?

U RS ne postoji paravojska/Dodik: Opasne spekulacije o paravojnim jedinicama; Cvijanović: Podmeću RS

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button