glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av-zagreb zastave55 vrginmost
novine brisel romi1 ZG2 misa-janketic Sasa Djordjevic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Inicijative u RS za Mektićevu smenu! 

izvor: novosti online  foto: vn                                                                                               13.02..2018.

srebrenica777 

Posle sporne izjave Dragana Mektića, ministra bezbednosti BiH i člana SDS "da Srbi treba da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici", a koju je naknadno i Mektić demantovao, u ponedeljak su mnoge nevladine organizacije i udruženja proistekla iz rata zatražili da SDS smeni Mektića sa pozicije ministra bezbednosti! Uprkos zahtevima, Vukota Govedarica, predsednik SDS, odgovara da smenu neće pokretati i da je Mektić sam demantovao navodnu izjavu.

- Nemam nijednu dilemu da je sve oko ministra Dragana Mektića spremljeno u političkoj kuhinji kojoj smetaju Mektić i SDS. Na delu je orkestrirana haranga na Mektića, a cilj je njegova diskreditacija jer je već tri godine trn u oku SNSD i Miloradu Dodiku - izjavio je Govedarica.

A u saopštenjima i izjavama predsednika nevladinih organizacija i udruženja proisteklih iz rata koji su reagovali na spornu izjavu o Srebrenici provladavali su naslovi: "Mektić se dodvorava koalicionim partnerima iz SDA", "Savez za promene da opozove Mektića i da ga kazni zbog izjava", "Srbi nisu počinili genocid u Srebrenici"...

Udruženje "Čast otadžbine" pozvalo je Savez za promene da opozove ministra bezbednosti BiH, a sudske institucije da se uključe i kazne Mektića za subverzivne delatnosti.

Pokret je upozorio da Mektić radi "toliko zdušno i izdajnički da to prevazilazi sve norme ukusa i pismenosti" i ocenio da je davanje genocidnih kvalifikacija srpskom narodu i RS krivično delo koje može da proizvede velike posledice po narod, kao i da ugrozi mir u BiH.

Predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branislav Vasiljević kaže da ove porodice najoštrije osuđuju izjavu ministra bezbednosti BiH o Srebrenici, dodavši da se on dodvorava koalicionim partnerima i mentorima iz SDA, ne vodeći računa o istini i činjenicama i nanošenju ogromne štete svom narodu.

Predsednik Boračke oranizacije Bijeljina Miodrag Stevanović poručio je u ime 30.000 demobilisanih boraca Semberije da Srbi nisu počinili genocid u Srebrenici, i da je izjava ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici" njegov lični, ali i nepromišljeni stav.

- Mi borci sigurno ne možemo i nećemo podržati takve neistine, nikada takve stvari nećemo prihvatiti i nikada se s njima složiti, a koja je bila Mektićeva namera i šta stoji iza toga, ne znamo - rekao je Stevanović.

Iz SDS, međutim, poručuju da je Mektić veliki borac za ljudska prava i u RS i BiH, a svojim izjavama pokazao je da želi da se obračuna sa korupcijom i kriminalom u svim sferama društva.

- SDS podržava ministra Mektića jer znamo da izjava koja je plasirana nije stav ni Mektića ni SDS - poručio je Govedarica.

UZNEMIRAVA SRPSKU JAVNOST

Bivši komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović rekao je da javnost sve manje ozbiljno doživljava ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i istakao da je njegovom izjavom da je "u Srebrenici učinjen genocid" uznemirio srpsku javnost.

- Ako Savet bezbednosti UN nije izglasao rezoluciju da je reč o genocidu, ko je Dragan Mektić i ko njemu daje za pravo da daje takvu izjavu - upitao je Jolović.

novosti.rs

 

Mektić: U Srebrenici je bio genocid

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora!

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

Banjaluci problem vehabije u FBiH, Sarajevo vidi paravojsku u RS

Na američkoj crnoj listi Dodik, Šešelj, Daut Haradinaj, Stanišić…

Blagić: Verbalni rat u RS, najava izborne godine

Funkcioneri SDS optužuju Dodika da seje strah i deli narod

Prave se spiskovi nepodobnih Srba?

U RS ne postoji paravojska/Dodik: Opasne spekulacije o paravojnim jedinicama; Cvijanović: Podmeću RS

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button