glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ivanovic88 migranti7777 zaev1111
izbori 3 cerar5 djilas vakcinacija11 Martovski-festival2 zvezda-valensija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Konkursi za sufinansiranje projekata organizacija iz dijaspore i regiona

izvor: agencije  foto:                                                                                                                16.03.2018

 

mip

Predmet Konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore imaju za cilj:

1) upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta;

2) unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore.

 

Na konkursu učestvuju projekti koji se mogu svrstati u jednu od sledećih oblasti:

-Podrška organizaciji škola, kampova i edukativnih radionica namenjenih dečjem i omladinskom uzrastu - skraćeno: ŠKOLE.

-Podrška izradi i akviziciji udžbenika, knjiga i didaktičkih sredstava namenjenih školama i bibliotekama Srba izvan matične države - skraćeno: KNjIGE.

-Podrška organizovanju manifestacija, omladinsko - sportskih i kulturno - umetničkih događaja i priredbi u inostranstvu i matičnoj državi- skraćeno: MANIFESTACIJE.

-Podrška projektima medija, medijske pismenosti i digitalne komunikacije koji su namenjeni Srbima izvan matične države - skraćeno: KOMUNIKACIJA.

-Podrška projektima izdavačke i knjižarske delatnosti koji jačaju veze i matične države i Srba u inostranstvu - skraćeno: IZDAVAŠTVO. -Podrška projektima koji doprinose zaštiti prava i interesa državljana R. Srbije i Srba izvan matične države (pravna pomoć, statusna podrška u matičnoj i državi prijema, podrška organizovanju, istraživanja) - skraćeno: STATUS.

-Podrška projektima koji doprinose unapređenju ekonomske saradnje R. Srbije i Srba izvan matične države - skraćeno: EKONOMIJA.

Pravo učešća na konkursu imaju:

1) organizacije, udruženja građana pripadnika srpske zajednice u inostranstvu;

2) registrovana udruženja građana sa sedištem u Republici Srbiji.

Pravo učešća na konkursu nemaju direktni ili indirektni korisnici budžetskih sredstava, pojedinci i privredni subjekti.

Realizacija projekata predviđena je do 28. februara 2019. godine.

Ukupna vrednost opredeljenih sredstava za ovaj Konkurs iznosi do 55.000.000 (slovima: pedeset pet miliona) dinara i to: 5.000.000. (slovima: pet miliona) dinara za programske aktivnosti 0001 i 50.000.000 (slovima:pedeset miliona ) dinara za programske aktivnosti 0002.

Predmet Konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu imaju za cilj:

1) upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta;

2) unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i Srba u regionu.

Na konkursu učestvuju projekti koji se mogu svrstati u jednu od sledećih oblasti:

-Podrška organizaciji škola, kampova i edukativnih radionica namenjenih dečjem i omladinskom uzrastu - skraćeno: ŠKOLE.

-Podrška izradi i akviziciji udžbenika, knjiga i didaktičkih sredstava namenjenih školama i bibliotekama Srba u regionu - skraćeno: KnjIGE. -Podrška organizovanju manifestacija, omladinsko - sportskih i kulturno - umetničkih događaja i priredbi u regionu i matičnoj državi- skraćeno: MANIFESTACIJE.

-Podrška projektima medija, medijske pismenosti i digitalne komunikacije koji su namenjeni Srbima u regionu - skraćeno: KOMUNIKACIJA.

-Podrška projektima izdavačke i knjižarske delatnosti koji jačaju veze i matične države i Srba u regionu - skraćeno: IZDAVAŠTVO.

-Podrška projektima koji doprinose zaštiti prava i interesa državljana R Srbije i Srba u regionu (pravna pomoć, statusna podrška u matičnoj i državi prijema, podrška organizovanju, istraživanja) - skraćeno STATUS.

-Podrška projektima koji doprinose unapređenju ekonomske saradnje R Srbije i Srba u regionu - skraćeno EKONOMIJA.

Pravo učešća na konkursu imaju organizacije, udruženja građana pripadnika srpske zajednice iz regiona i registrovana udruženja građana sa sedištem u Republici Srbiji.

Pravo učešća na konkursu nemaju direktni ili indirektni korisnici budžetskih sredstava, pojedinci i privredni subjekti.

Realizacija projekata predviđena je do 28. februara 2019. godine. Ukupna vrednost opredeljenih sredstava za ovaj Konkurs iznosi do 55.000.000 (slovima: pedesetpet miliona) dinara i to: 5.000.000.(slovima:pet miliona) dinara za programske aktivnosti 0001 i 50.000.000 (slovima: pedeset miliona ) dinara za programske aktivnosti 0002.

Svi obrasci za konkurse dostupni su na internet stranici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dijaspora.gov.rs.

Konkursi se objavljuje na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova mfa.gov.rs i internet stranici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dijaspora.gov.rs. 12. marta 2018. godine, i u listu Vesti.

Sve detalje o načinu dostavljanja projekata možete naći na sajtu Ministarstva spoljnih poslova i Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

 

 

Opštine na jugu Srbije pri vrhu po broju vraćenih u procesu readmisije

Dačić naložio hitnu kontrolu po ambasadama

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Odbor o unapređenju prava manjina u Srbiji i Hrvatskoj

Kakvi su odjeci izložbe o Jasenovcu u UN

Izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav" u UN

Zašto se u pasošu menja oznaka državljanstva?

Kakva je sudbina imovine srpskih firmi u Hrvatskoj?

Odalović: Od 123 objekta SFRJ u inostranstvu, bivše republike treba da podele još 51 objekat

Investicioni i poslovni centar srpske dijaspore počinje sa radom

Asimilacija Srba u Hrvaskoj izvesnija od očuvanja identiteta

Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

Srbija kupuje zgrade za ambasade

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button