glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

un8 autoput1 gre-mak
protest11 vetrenjace Knez-Mihajlova migranti8888 futsal 7 djokovic000000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Čavić za raspuštanje parlamenta do izbora! 

izvor: evn  foto: vn                                                                                                07.02..2018.

cavic 

Nakon burne rasprave u nastavku sednice Narodne skupštine RS konačno je usvojen dnevni red, a opozicija je "osula paljbu" po predsedniku NS RS Nedeljku Čubriloviću i poslanicima vladajuće koalicije zbog, kako tvrde, kršenja Poslovnika.

Dragan Čavić, predsednik Kluba NDP rekao je da Vlada RS krši Poslovnik i ugrožava ustavnu poziciju NS RS, a da Nedeljko Čubrilović, predsednik parlamenta, nije ništa učinio da se to spreči.

- Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje koje je neviđeno u istoriji RS. Gospodine predsedniče, mislim da ste mogli nekim svojim autoritetom zaštititi dignitet ovog parlamenta - rekao je Čavić.

Čavić tvrdi da se Vlada Srpske "bezočno odnosi prema parlamentu", što je, kako kaže, vidljivo i iz materijala koji su dostavljeni po hitnom postupku.

- Narodnu skupštinu bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti, jer se ruši definisana praksa. Vlada se ne ponaša u skladu sa Ustavom, zakonom i poslovnicima. Naša uloga je da štitimo ustavnu ulogu institucija, ako to vi niste u mogućnosti - izjavio je Čavić.

On kaže da opozicija ne može da prihvati "bahato ponašanje" i smatra da je predsednik NSRS mogao autoritetom "kanalisati neke stvari".

Nedeljko Čubrilović ističe da su poslanici opozicije dezinformisali javnost tvrdnjama kako su tačke po hitnom postupku u dnevnom redu uvrštene suprotno Poslovniku o radu.

- Članovi 226 i 128 Poslovnika omogućavaju da odluke uđu u skupštinu po hitnoj proceduri, a pri tome prošlo je više od 24 sata od predloga do uvrštavanja u dnevni red - rekao je Čubrilović.

On je demantovao da je na sednici Kolegijuma dao za pravo opoziciji da su odluke uvrštene u hitnoj proceduri mimo Poslovnika, pokazavši stenogram sa sednice, gde se govori o tome da je Čubrilović samo rekao da klubovi mogu da reaguju kako oni žele.

- Ipak je najvažnije da su se poslanici opozicije vratili u skupštinske klupe - istakao je Čubrilović.

RAZMOTRITI ZADUŽENjA

Vlada Srpske zatražila je da po hitnom postupku u NS budu razmatrani predlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje izgradnje auto-puta Banjaluka - Doboj i zaduženje RS prema Svetskoj banci i Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za restrukturisanje "Železnica RS"…c

ZAPISNIK
Čavić je izneo primedbu da poslanici opozicije, koji pripremaju ustavnu žalbu, odnosno apelaciju, nisu dobili zapisnik sa sednice na kojoj nisu učestvovali jer ih je, kako je rekao, policija naoružana kratkim cevima sprečila da uđu u malu salu u kojoj je nastavljena sednica.

novosti.rs

 

U kom pravcu energetike ide BiH?

Bošnjaci koče izborni proces

Pomoćnik haškog sudije priznao: Nije bilo dokaza za genocid u Srebrenici

I RS se pita za izgradnju auto-puta

Banjaluci problem vehabije u FBiH, Sarajevo vidi paravojsku u RS

Na američkoj crnoj listi Dodik, Šešelj, Daut Haradinaj, Stanišić…

Blagić: Verbalni rat u RS, najava izborne godine

Funkcioneri SDS optužuju Dodika da seje strah i deli narod

Prave se spiskovi nepodobnih Srba?

U RS ne postoji paravojska/Dodik: Opasne spekulacije o paravojnim jedinicama; Cvijanović: Podmeću RS

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button