glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Caglavica av5555 opozicija11
mip zaev6666 zastave skola11 evropeana aba-zvezda

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Raspisan Konkurs za programe u Kulturnom centru Srbije u Parizu

izvor: agencije  foto:                                                                                                                18.03.2018

 

ministarstvo kulture

U saopštenju Ministarstva piše da pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.

 

Cilj Konkursa, koji je otvoren do 16. aprila 2018. godine, je razvoj srpsko-francuske kulturne saradnje, pružanjem podrške već realizovanim uspešnim projektima kao i predstavljanju uspešnih pojedinaca.

Na ovaj način, obezbeđuje se promocija savremenog stvaralaštva u oblasti kulture i umetnosti kao i kulturnog nasleđa Republike Srbije u Francuskoj. Ova promocija i podrška predstavljaju i podsticaj za jačanje kapaciteta aktera u oblasti kulture i umetnosti na teritoriji Republike Srbije, kao i sistemsku podršku razvoju međunarodne kulturne saradnje sa inostranim homolognim partnerima, institucijama ili organizacijama.

O izboru projekata odlučivaće stručna komisija koja istovremeno ima ulogu Saveta, sastavljena od predstavnika različitih oblasti koji dobro poznaju obe kulture i umetnička kretanja. Rezultati Konkursa će biti objavljeni na zvaničnoj internet strani Ministarstva kulture i informisanja, najkasnije 60 dana od dana završetka podnošenja prijava, odnosno do 15. juna 2018. godine.

Detalji o Konkursu, kao i potrebna dokumentacija se nalaze na linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-predlaganje-programa-projekata-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-za-kulturni-centar-srbije-u-parizu-u-2018--godini.

 

 

Konkursi za sufinansiranje projekata organizacija iz dijaspore i regiona

Opštine na jugu Srbije pri vrhu po broju vraćenih u procesu readmisije

Dačić naložio hitnu kontrolu po ambasadama

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Odbor o unapređenju prava manjina u Srbiji i Hrvatskoj

Kakvi su odjeci izložbe o Jasenovcu u UN

Izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav" u UN

Zašto se u pasošu menja oznaka državljanstva?

Kakva je sudbina imovine srpskih firmi u Hrvatskoj?

Odalović: Od 123 objekta SFRJ u inostranstvu, bivše republike treba da podele još 51 objekat

Investicioni i poslovni centar srpske dijaspore počinje sa radom

Asimilacija Srba u Hrvaskoj izvesnija od očuvanja identiteta

Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

Srbija kupuje zgrade za ambasade

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button