glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel juzni tok skoplje1_3
auto-put2 ministarstvo kulture cerar11 oliver lajovic3 buboa

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dačić naložio hitnu kontrolu po ambasadama

izvor: novosti online  foto:                                                                                                                03.02.2018

 

ambasada u berlinu

Tim Ministarstva spoljnih poslova zadužen za nadzor rada naših amabasada i konzulata širom sveta, na čijem je čelu državni sekretar MSP Ivica Tončev, započeo je sa vanrednim nadzorima rada u diplomatsko-konzularnim predstavništvima - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, "kontrolori" su do sada nenajavljeno obišli dve ambasade, u Beču i Bratislavi. Predviđeno je da se u narednom periodu radi provera što više naših diplomatskih "filijala", ne samo u Evropi, već i na udaljenijim destinacijama.

Tim koji vodi državni sekretar Tončev priprema detaljne izveštaje o svakom nadzoru koji se, sa preporukama, dostavljaju šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Naš sagovornik kaže da će sve nepravilnosti biti zabeležene, a u zavisnosti od eventualnih propusta, šefovima i zaposlenima u DKP prete ozbiljne sankcije - od disciplinskih postupaka, do prekršajnih, pa i krivičnih prijava. Takođe, tamo gde nadzor pokaže da je sve "pod konac", biće izrečene pohvale i preporučene nagrade za ambasadore. Ovo će se, napominju naši izvori, odnositi na ona DKP koja funkcionišu besprekorno i koja pokazuju visoki aktivizam odnosno proaktivnost u promociji interesa zemlje.

Kako saznajemo, "češlja" se apsolutno sve, od finansija do bezbednosti naših DKP i nivoa komunukacije koja se ostvaruje sa zemljom prijema kao i sa našim rasejanjem. Koliko su kontrole ozbiljne i opsežne govori i podatak da se, recimo, radi i procena da li je video-nadzor naših ambasada i konzulata adekvatan, da li je postavljena oprema u funkciji, da li se poštuju sve predviđene bezbednosne procedure.

Ambasadori nisu sa velikim odobravanjem prihvatili akciju vanrednih kontrola, a posebno su nezadovoljni "faktorom iznenađenja", odnosno time što se provere dešavaju iznenada i bez rane najave. Inače, tim za nadzor formiran je pre nekoliko meseci sa ciljem da se poboljšaju rad naših DKP i radna disciplina diplomata, ali i na sve načine spreče eventualni propusti, pa i afere koje su u prethodnom periodu dospevale u javnost.

PREPORUKE CENTRALI

Tim za nadzor, pored predstavnika državnog sekretarijata, čine stručnjaci iz oblasti konzularnih poslova, finansija i bezbednosti. Svako iz svog delokruga rada razgovara sa službenicima i diplomatama u ambasadama, ali i detaljno obilazi objekte. Nadzor ima za cilj i prepoznavanje problema sa kojima se DKP suočava na licu mesta i izveštaj može obuhvatiti sugestije centrali da poboljša uslove rada u konkretnoj ambasadi ili konzulatu.

novosti.rs

 

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Odbor o unapređenju prava manjina u Srbiji i Hrvatskoj

Kakvi su odjeci izložbe o Jasenovcu u UN

Izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav" u UN

Zašto se u pasošu menja oznaka državljanstva?

Kakva je sudbina imovine srpskih firmi u Hrvatskoj?

Odalović: Od 123 objekta SFRJ u inostranstvu, bivše republike treba da podele još 51 objekat

Investicioni i poslovni centar srpske dijaspore počinje sa radom

Asimilacija Srba u Hrvaskoj izvesnija od očuvanja identiteta

Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

Srbija kupuje zgrade za ambasade

Prvi autorski udžbenici za srpski jezik za srednje škole

Dačić u Buenos Ajresu svečano otvorio Trg Srbija

Srbi u regionu - položaj i perspektive

Tender za pasoše BiH dug preko godinu dana

Mere protiv svih bahatih ambasadora

Srbi od jeseni najbrojniji pečalbari u Slovačkoj

Koga briga što građani napuštaju BiH

Konkurs za sufinansiranje manifestacija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button