glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel juzni tok skoplje1_3
auto-put2 vucic-bec cerar11 oliver lajovic3 buboa

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

izvor: agencije  foto:                                                                                                                03.02.2018

 

ministarstvo kulture

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurse za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, zatim za projekte koji su podržani kroz međunarodne fondove i za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2018. godini.

Cilj konkursa Mobilnost 2018 je sistemska podrška unapređenju međunarodne kulturne saradnje, odnosno promocija kulture i umetnosti Republike Srbije u inostranstvu, razmena i umrežavanje kroz mobilnost umetnika i profesionalaca iz naše zemlje pozvanih na međunarodne događaje i manifestacije kao i studijske i rezidencijalne boravke i slično.

Prijave treba podneti do 30. aprila 2018. godine, dok će rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biti doneto najkasnije do 29. juna 2018. godine.

Konkurs za sufinansiranje projekata koji su podržani kroz međunarodne fondove, koji traje do 29. juna 2018. godine, ima za cilj sistemsku podršku razvoju međunarodne saradnje kulturnog sektora kroz pomoć projektima koji su sufinansirani u okviru međunarodnih fondova.

Na ovaj način primenjuju se evropski i međunarodni standardi i obezbeđuju uslovi za kvalitetno sprovođenje projekata od strane aplikanata, kroz jačanje kapaciteta aktera na teritoriji Republike Srbije i podsticanje razvoja sistema kulture.

Na konkursu iz oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu koji je otvoren do 16. marta 2018. godine, biće podržani projekti koji se odnose na očuvanje kulturnog identiteta Srba u inostranstvu, a posebno u zemljama regiona u cilju jačanja kapaciteta, umrežavanja i profesionalizacije rada pojedinaca, ustanova i organizacija Srba u inostranstvu.

Pravo učešća na ovim konkursima imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.

Potrebni formulari i detalji o konkursima nalaze se na linku:

http://www.kultura.gov.rs/lat/konkursi

 

 

Odbor o unapređenju prava manjina u Srbiji i Hrvatskoj

Kakvi su odjeci izložbe o Jasenovcu u UN

Izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav" u UN

Zašto se u pasošu menja oznaka državljanstva?

Kakva je sudbina imovine srpskih firmi u Hrvatskoj?

Odalović: Od 123 objekta SFRJ u inostranstvu, bivše republike treba da podele još 51 objekat

Investicioni i poslovni centar srpske dijaspore počinje sa radom

Asimilacija Srba u Hrvaskoj izvesnija od očuvanja identiteta

Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

Srbija kupuje zgrade za ambasade

Prvi autorski udžbenici za srpski jezik za srednje škole

Dačić u Buenos Ajresu svečano otvorio Trg Srbija

Srbi u regionu - položaj i perspektive

Tender za pasoše BiH dug preko godinu dana

Mere protiv svih bahatih ambasadora

Srbi od jeseni najbrojniji pečalbari u Slovačkoj

Koga briga što građani napuštaju BiH

Konkurs za sufinansiranje manifestacija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button