glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Caglavica av5555 opozicija11
mip zaev6666 zastave ostrog evropeana zvezda-valensija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Istraživanje: Uspehom u osnovnoj školi nezadovoljno 44 odsto učenika, 12 odsto kaže da nisu srećni    

izvor: agencije  foto:                                                                                                      18.03.2018.

 skola11

 

Više od 40 odsto učenika od šestog do osmog razreda sebe smatra neuspešnom osobom, 13 odsto tvrdi da im ništa ne polazi za rukom, a 12 odsto kaže da nisu srećni, rezultat je istraživanja specijaliste pedagogije Slobodana Malušića objavljenog u listu "Danas".

List u današnjem izdanju donosi rezultate istraživanja prema kojim od 800 djaka beogradskih osnovnih škola čak 44 odsto učenika nije zadovoljno uspehom u školi, skoro 17 odsto društvom u školi, a sedam procenata načinom života u porodici.

Nešto manje od trećine djaka imaju lične probleme koje ne mogu sami da reše, svaki peti ono što ih muči ne može da poveri svojim drugovima, a četvrtina ni svojim roditeljima, niti sa njima mogu otvoreno da razgovaraju, jer smatraju da im ne posvećuju dovoljno vremena.

Malušić je kazao da više od polovine učenika svoj veliki problem ne bi ispričalo nastavnicima jer u njih nemaju poverenja.

On je kazao da je jedno od pitanja u upitniku bilo da kada su neraspoloženi i nesreći da li pomišljaju da uzmu neko sredstvo da im se vrati raspoloženje i snaga i da se lepo osećaju, oko tri odsto učenika je odgovorilo da treba da uzmu to sredstvo.

"Na pitanje da li to sredstvo koristite neko od tvojih drugova 5 odsto ispitanih djaka odgovara potvrdno. Sedam odsto učenika je reklo da su im ta sredstva nudili dileri, a jedan odsto priznao da ih već koristi", kazao je Malušić i dodao da je identično istraživanje o uzrocima koji mogu dovesti do bolesti zavisnosti sproveo 2004. godine kada su rezultati za nijansu bili povoljniji.

Djaci koji su nezadovoljni sobom, svojim radom i uspesima, koji sebe smatraju nesrećnim, odbačenim od drugova i roditelja, koji nemaju dovoljno poverenja u bliske osobe, a imaju lične probleme koje ne mogu sadi da reše, vrlo pogodne i povodljive ličnosti razna iskušenja, pa i uzimanje droge i raznih opijata, naveo je Malušić.

Istakao je da je potrebno stvoriti uslove za angažovanje što veće broja učenika u vannastavnim aktivnostima, pre svega u sportskim kako bi učenici zadovoljili svoja interesovanja i ispoljili kreativnosti.

 

 

Čije su crkve i manastiri u Crnoj Gori?

Kako je Tito proganjao Branka Ćopića

Godišnjica smrti Slobodana Miloševića/ Vučelić: Trn u peti transatlantske zajednice

Svaki četvrti nije otac deteta

Nemački mediji: Evropski satovi kasne zbog Srbije i Kosova

UNICEF: U Srbiji će do 2041. broj stanovnika pasti na 5,5 miliona

Vojvođanska kuhinja po meri sladokusaca

Beograd u 18. veku

Caričin grad – legende i želje

Srpski arheolozi otkrivaju tajne porekla Evropljana

Najviše plate primaju Slovenci, najmanje Makedonci

Kako se “hrvatsko pitanje” pojavilo u Jugoslaviji pre 80 godina?

Diskriminacija Roma duboko ukorenjena u evropskim društvima

Da li će crnogorski radnik biti opasniji od poljskog vodoinstalatera

Ruski naučnik: Tesli ukrali 37 „Nobela“

Meša je za sebe govorio da je Srbin iz porodice muslimana

Ponovo liječe srebreničke vode

Evropski parlament odlučio: Ukinuti pomeranje kazaljki na satu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button