glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

brisel gas eulex1
cg-eu pupovac_6 ivo kolar partizan-zreb mrkela-i-miloje

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Odalović: Od 123 objekta SFRJ u inostranstvu, bivše republike treba da podele još 51 objekat

izvor: agencije  foto:                                                                                                                12.12.2017

 

odalovic

Mešoviti komitet za sukcesiju, koji čine predstavnici Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sutra će održati sastanak u Beogradu, izjavio je danas predstavnik Srbije u tom telu Veljko Odalović.

"Verujem da ćemo u sledećoj godini rešiti najveći broj problema. Postoji jedan broj objekata koji se nesporno mogu podeliti i insistiraćemo na tome na predstojećoj sednici", rekao je Odalović za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da su od 123 objekta bivše Jugoslavije u inostranstvu, 72 podeljena, a da se za 51 objekat traži rešenje.

"Medju njima ima i onih za koje se, iako su upisami kao vlasništvo SFRJ, ispostavilo da su upisani po raznim kriterijuma i nemoguće ih je podeliti", rekao je Odalović.

On je kazao da očekuje brzu realizaciju kada je reč o nekadašnjim predstavništvima Jugoslavije u Njujorku i Tokiju, ali i stana na njujorškoj Petoj aveniji, i dodao da se još četiri sporna objekta velike površine nalaze u Moskvi, Adis Abebi, Nju Delhiju i Brazilu, jer zemljišta na kojima se objekti nalaze nije upisano kao vlasništvo SFRJ.

Odalović je podsetio da je Srbiji u raspodeli pripala kvota od 39,5 odsto imovine, kao i da je vrednost ukupne imovine pre 26 godina procenjena na 110 miliona dolara, ali da ta vrednost sada nije ista.

 

 

Asimilacija Srba u Hrvaskoj izvesnija od očuvanja identiteta

Reciprocitet u kontaktima stranih diplomata

Srbija kupuje zgrade za ambasade

Prvi autorski udžbenici za srpski jezik za srednje škole

Dačić u Buenos Ajresu svečano otvorio Trg Srbija

Srbi u regionu - položaj i perspektive

Tender za pasoše BiH dug preko godinu dana

Mere protiv svih bahatih ambasadora

Srbi od jeseni najbrojniji pečalbari u Slovačkoj

Koga briga što građani napuštaju BiH

Konkurs za sufinansiranje manifestacija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button