glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 Aleksandar Vucic skupstina666
eu_nezaposlenost3 Nikola-Spisric ebrd Aleksandar Bercek fb srbija1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Novi „Egzitov“ festival: Maratonske žurke na Jahorini 

izvor: agencije  foto:                                                                 24.01.2018

jahorina

Najbolji veliki evropski festival „Egzit“, od 15. do 18. marta, na olimpijskoj Jahorini pokreće novi „Festival 84“ na koji dovodi neke od najaktuelnijih svetskih zvezda uz vodeća regionalna i domaća imena.

 

Reč je o formatu zimskog muzičkog festivala, koji su sve traženiji u Evropi, a sudeći po tempu prodaje ulaznica, već od prve godine „Festival 84“ biće i jedan od najvećih ovog tipa na svetu, ističu organizatori.

Ovakvi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane.

Listu učesnika „Festivala 84“ predvode britanske superzvezde Sigma, poznati po megahitovima koji ne silaze sa radio-stanica i saradnji sa zvezdama kao što su Kanje Vest, Eli Gulding i Palome Fejt, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne Higher koju peva „Labrint“.

Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa „Ejžan dab faundejšn“, čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi „Dubioza kolektiv“.

Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmejkeri Mahmut Orhan, Burak Jeter, te ruski di-džej duo Filatov i Karas čiji hitovi broje milijardu pregleda na Jutjubu.

Za tehno i haus maratone na planini biće zadužena lista koju predvodi slovenački otac tehno muzike Umek, te proslavljeni holandski di-džej mag Patris Baumel, ali i najtiražniji tehno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

Regionalne rok zvezde „Van Gog“ dolaze na Jahorinu da okupe publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene repere kao što su „Bed kopi“, te Frenki, Kontra i Indigo, ali i trenutno najslušaniji mangupi „Helem nejse“. Na „Festival 84“ dolaze i najbolji predstavnici domaće muzičke scene, „After afer“, A Skico, Bilain, Blek esid „bek tu bek“ sa Vanyanom, Di-džej Soul, „Forest pipl“, Merakun, Mr. Mehikano, Said5, Vudi, Vorda, Zli Džej i mnogi drugi.

Festival će biti održan na više lokacija u okviru Olimpijskog centra Jahorina.

Program festivala se kreira po formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspešni festival „Sea star“ u Umagu.

Tako će prvi dan festivala imati večernju žurku zagrevanja, a naredna dva biće otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski-stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred Hotela „Bistrica“, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, kako u hotelu, tako i u drugim lokalima.

Poslednji dan biće rezervisan za žurku zatvaranja, sa kojom će ujedno i zvanično biti zatvorena zimska sezona u Olimpijskom centru Jahorina.

 

 

Zavesa na jedno od najboljih izdanja festivala Kustendorf

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Paolo Sorentino: Volim likove koji su veći od života

„Egzit“ zvanično najbolji evropski festival!

Zijah Sokolović - novi savetnik na daskama SNP

Oaza otpora masovnoj kulturi

Kusturica i ministar Vukosavljević otvaraju „Kustendorf“

Paolo Sorentino gost „Kustendorfa“

Preminuo novinar i pisac Predrag Lucić

Crnjanski, gusle i video-trake

Jugoslav Pantelić: Na Festu ljudi zbog kojih smo se zaljubili u film

Miloš Šobajić: Evropa se kida po zahtevu Velikog Brata

SANU počinje digitalizaciju arhivske građe ''duge'' 200 kilometara

Maratonci istrčali krug

Kako smo voleli film

Nikad veći budžet za srpsku kinematografiju

Pogorelićevo svraćanje u Beograd

Čedomir Kolar: Neki nam još broje krvna zrnca

Dragan Bjelogrlić: Ovde ljubav i mržnja idu ruku pod ruku

Pop kultura kao subverzija

Gran pri za Alena Gomisa

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button