glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

skoplje888 av3333 mostar-hrvati
radnici np pasos-22 stanovnistvo odbojka 000 Erik-Dipon-Moreti-i-Antoan-Ve

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Konferencija „CGA Belgrejd“ 16. i 17. novembra u Beogradu

izvor: agencije  foto:                                                                       19.10.2018

cga 

Nakon što je prošle godine prva ovakva konferencija, kao pionirski poduhvat u regionu, privukla više od 500 posetilaca, organizatori su za drugo izdanje pripremili još bogatiji sadržaj kroz zanimljive spojeve filmske, gejming i IT industrije.

Glavni program konferencije „CGA Belgrejd“, koji će se tokom oba dana održavati u velikoj sali Kinoteke, obuhvatiće više od 15 predavanja, panela i prezentacija jednako zanimljivih profesionalcima, studentima, ali i onima koji razmatraju da preusmere svoju profesiju ka industriji kompjuterske grafike.

Najveća zvezda ovogodišnje konferencije biće Majk Simor, osnivač "VFXGuide"-a i ambasador tehnološkog razvoja kompjuterske animacije, čiji su onlajn kursevi i tutorijali bili polazna tačka za generacije najznačajnijih umetnika širom sveta.

Uz njega će svoje iskustvo o radu na prošlogodišnjem filmskom hitu Blejd raner 2049 podeliti Šahin Tusi, dok će Viktor Peres pričati o tome kako se iskustva koja je stekao na filmskim serijalima kao što su Ratovi zvezda i Hari Poter mogu primeniti na projektima sa znatno manjim budžetom.

Rame uz rame sa brojnim inostranim predavačima iz akademskog i industrijskog sveta naći će se uspešni srpski studiji i umetnici koji će predstaviti projekte realizovane u saradnji sa svetskim gigantima iz filmskog sveta, reklamiranja, gejming industrije… Ljubitelji virtuelne realnosti biće u prilici da uplove u iskustva kreirana od strane digitalnih umetnika i produkcijskih studija i da se direktno u virtuelnom okruženju prošetaju kroz najveće domaće VFX studije.

Konferencija „CGA Belgrejd" ove godine otvara priliku za susret sa regruterima iz studija "Framestore", "Pixomondo" i "Cinesite" koji će se u Beogradu upoznati sa domaćim talentima i razmeniti ideje o projektima na kojima trenutno rade, kao i o mogućnostima za potencijalnu saradnju.

Kao uvod u drugu konferenciju „CGA Belgrejd“ biće organizovan poseban dvodnevni trening program namenjen producentima u VFX-u koji vodi Endrju Brasington iz "Escape Studios" iz Londona.

Učesnici programa Film Skills Academy Srpske filmske asocijacije, na konferenciji će imati priliku da usavrše programske jezike softvera Maya uz vođstvo nekadašnjeg inženjera studija „Drim vorksa“.

Organizatori konferencije su Srpska filmska asocijacija, Trening centar "Crater VFX" i portal VFX Serbia.

Naš cilj jeste da omogućimo prostor za učenje, ali i umrežavanje različitih disciplina neophodnih za kvalitetan razvoj industrije kompjuterske grafike i snažne kreativne zajednice koja učestvuje u novoj umetničkoj digitalnoj transformaciji“, kaže izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije Milica Božanić.

Glavna dešavanja 16. i 17. novembra besplatna su za sve posetioce konferencije „CGA Belgrejd“, ali je potrebno registrovati se putem zvaničnog sajta konferencije. Registracija počinje 30. oktobra.

 

 

IT sektor spas za privredu

Svetska elita astrofizičara u Beogradu

Izvoz IT industrije ove godine već premašio milijardu evra

Reklamni mejlovi ubuduće samo uz pristanak korisnika

Saradnja srpskih naučnika sa ruskim Rosatom

Prvo presadjivanje organa po novom zakonu: Jedan donor za četiri života

Najatraktivniji pi-si na svetu je iz Srbije!

Nagli rast broja slučajeva malih boginja, u Srbiji najviše umrlih

Više od 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Rojters: IT sektor lokomotiva budućeg rasta Srbije

Srbija ima tehnologiju za bezbednu dezinfekciju

Leto zaustavilo epidemiju malih boginja

Srpski hirurzi uče od svetskog stručnjaka

Srpski uzlet na svetskom digitalnom tržištu rada

Kako do istine o vakcinama

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button