glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu888 ivanic555 vojni kamp
gazivode dacic-antalija sat1 otasevic vakcina88 zvezda 7777

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Najatraktivniji pi-si na svetu je iz Srbije!

izvor: agencije  foto:                                                                        22.08.2018

axer 

Beogradski tim "AXE-R" napravio je najatraktivniji personalni računar na svetu, koji je na takmičenju "CMWS 2018" odlukom stručnog žirija, zauzeo prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji "Scrach Build", ali je proglašen najboljim i glasovima publike

Pre jednog meseca Nenad Đorđević, Nemanja Đorđević i Dušan Srbljak prijavili su svoj projekat "AXE-R" za učešće na prestižnom svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih kućišta "Case Mode World Series 2018".

Nesvakidašnji atraktivni heksagoni dizajn i impresivne komponente veštačke inteligencije izdvajaju "AXE-R" i čine ga posebnim u odnosu na sve ostale računare.

Kućište "AXE-R" poseduje skup senzora koji u svakom momentu prate sve vitalne parametre računara, uključujući vlažnost i temperaturu vazduha. Samo brine o komponentama, ukoliko dođe do curenja tečnosti automatski se gasi, a ukoliko temperatura nije optimalna, poklopac se otvara radi provetravanja.

Kućište "AXE-R" nemoguće je upaliti bez fizičkog ključa, niti otvoriti poklopac „haube“ bez kodiranog i skrivenog RF ključa. Takođe, „hauba“g je pokretna i automatski se otvara i zatvara.

Prvi put u istorijatu takmičenja "CMWS" jedan projekat je osvojio prvo mesto u kategoriji glasanja publike, kao i prvo mesto u apsolutno najtežoj kategoriji "Scrach Build" koju je ocenjivao stručni žiri.

Projekat se udaljio od onoga na šta se tržište naviklo, od rasporeda komponenti, pa sve do detalja poput senzora, osvetljenja, vodenog hlađenja, što su publika i stručnjaci prepoznali.

Na ovaj način„, ističe u saopštenju tim "AXE-R", „pokazali smo da pi-si kakav svi poznajemo može da se redefiniše“.

Stav tima, koji je na projektu radio devet meseci, je da je „veoma bitno i da se motivišu mladi ljudi iz celog regiona i da im se pokaže da je sve moguće, ukoliko imaš dobru ideju, volju i ambiciju da nešto postigneš“.

Tim je pripremio detaljni video-serijal na kanalu "PCAXE" na Jutjubu u kojem, kroz edukaciju, „na zanimljiv način prikazuje razvoj projekta i kako se, uz posvećen rad i trud, sve može postići“.

 

 

Nagli rast broja slučajeva malih boginja, u Srbiji najviše umrlih

Više od 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Rojters: IT sektor lokomotiva budućeg rasta Srbije

Srbija ima tehnologiju za bezbednu dezinfekciju

Leto zaustavilo epidemiju malih boginja

Srpski hirurzi uče od svetskog stručnjaka

Srpski uzlet na svetskom digitalnom tržištu rada

Kako do istine o vakcinama

U planu nacionalna baza sa podacima o svim teroristima sveta

Kako se pokreće IT biznis u Srbiji?

„Fabrika“ za genijalce – centar „Verokio“ gotov 2020. godine

Opet kasne satovi, Srbiji prete sankcijama

Više đaka hoće na zanat nego da uči informatiku

Kragujevačke planine stigle do Majkrosoftove galerije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button