glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

skupstina 4 stampa11 granica22
skola444 dodik000 rosato viminacijum88 navijaci novak444444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Reklamni mejlovi ubuduće samo uz pristanak korisnika

izvor: agencije  foto:                                                                       06.09.2018

MEJLOVI 

Od 17. septembra, kada stupa na snagu Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu, građani bi trebalo da budu potpuno zaštićeni od pružanja i naplaćivanja usluga koje nisu zatražili, poput određene vrste osiguranja i primanja reklamnih mejlova.

Ovim zakonom propisano je da su građani oslobođeni od bilo kakve obaveze u slučaju usluga koje nisu naručene kao što je, na primer, slučaj sa određenim vrstama osiguranja kod kojih korisnik uopšte i nije svestan da ima bilo kakve obaveze, niti je te usluge tražio.

Takođe, objašnjavaju za Tanjug u NBS, da bi se sprečilo agresivno reklamiranje automatskim slanjem elektronske pošte ili na drugi sličan način, predviđeno je da je taj vid komunikacije moguć samo ako je korisnik na njega prethodno izričito pristao.

Iako su i do sada prava korisnika bila zaštićena posebnim zakonima, pre svega Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga, i to naročito u vezi s dostavljanjem informacija u predugovornoj fazi i elementima koje ugovor o finansijskoj usluzi treba da sadrži, osnovna novina koju donosi ovaj zakon ogleda se u tome što se zaštita sada prilagođava korišćenju finansijskih usluga putem interneta i mobilnih telefona.

 

 

Saradnja srpskih naučnika sa ruskim Rosatom

Prvo presadjivanje organa po novom zakonu: Jedan donor za četiri života

Najatraktivniji pi-si na svetu je iz Srbije!

Nagli rast broja slučajeva malih boginja, u Srbiji najviše umrlih

Više od 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Rojters: IT sektor lokomotiva budućeg rasta Srbije

Srbija ima tehnologiju za bezbednu dezinfekciju

Leto zaustavilo epidemiju malih boginja

Srpski hirurzi uče od svetskog stručnjaka

Srpski uzlet na svetskom digitalnom tržištu rada

Kako do istine o vakcinama

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button