glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 vucic-de belen mostar-hrvati
radnici MARK-BAR kosutnjak9 stanovnistvo odbojkasice-77 Erik-Dipon-Moreti-i-Antoan-Ve

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: EU bi Balkanu trebalo da ponudi nešto opipljivo/Skot: Sami određujete ciljeve, ali nećemo prihvatiti svaki dogovor    

izvor: agencije  foto:                                                                             18.10.2018.

av3333 

Vučić: EU bi Balkanu trebalo da ponudi nešto opipljivo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u regionu Zapadnog Balkana potrebna jača uloga EU, da je potrebno da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost.

"Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da očuva i održi mir i stabilnost u regionu, da razvija dobre odnose sa svima u regionu. I Srbija će ostati čvrsto na putu ka EU", rekao je Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Kako je istakao, Srbija je opredeljena za saradnju i doprinosiće rešavanju otvorenih pitanja ponašajući se kao odgovoran partner.

On se osvrnuo na situaciju u regionu posle neuspešnog referenduma u Makedoniji i izbora u BiH.

"Usudiću se da kažem da moramo da imamo jaču ulogu EU inače EU neće biti taj tip sna i demokratije i slobode kakvom smo do sada težili", rekao je on.

Prema njegovim, rečima ono što je u ponuđeno građanima u Makedoniji nije bilo dovoljno privlačno kao se to mislilo u EU.

Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima.

"Mora se ponuditi nešto konkretnije, to mora biti pouzdano obećanje i pouzdano ispunjenje", rekao je Vučić.

Skot: Sami određujete ciljeve, ali nećemo prihvatiti svaki dogovor

U SAD ne postoje nikakve crvene linije ni ograničenja u vidu saveta - to i to treba, a to i to ne treba raditi, već prepuštamo "zemljama da same odrede ciljeve", a Amerika će biti otvorena da ih nadgleda, izjavio je američki ambasador u Beograd Kajl Skot.
Skot je u intervjuu za nedeljnik NIN, govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, rekao da istovremeno, to ne znači da će SAD bez sumnje prihvatiti svaki dogovor.
"Ideja o etnički čistim državama na Balkanu je nerealistična i opasna. Gde god da se iscrta granica, suština je da očekujem da će oba društva ostati multietnička", naveo je američki diplomata.
Ne zna, kaže, na koga se odnose izjave o pojačanom delovanju stranih agenata u Srbiji, osim što u celom regionu primećujemo povećane aktivnosti Rusije, a sve s ciljem da se zaustavi integracija ovog regiona u EU.
"Možda su na to mislili...", kazao je Skot.

 

 

Srbija napredovala na 65. mesto u svetu po konkurentnosti

Vučić: Odlazak UNMIK i formiranje kosovske vojske dovelo bi Srbiju u tešku poziciju

Briselska čekaonica – gde je Zapadni Balkan posle makedonskog referenduma?

Britanski ekspert: Razgraničenje Srba i Albanaca na stolu/Vučić i Tači u novembru kod Makrona/Tači: Korekcija granica do proleća

Komitet Evropskog parlamenta traži da Srbija uskladi politiku prema Kosovu

Djilas: Znaćemo da se u Srbiji nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju/Vučić: Gledaoci će odlučiti šta će da gledaju a ne Đilas

SNS ubedljiv, SZS drugi, SPS treći, Šapić oko cenzusa

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Fabrici najavio sporazum Srbije i Fronteksa/MUP Srbije demantuje potpisivanje sporazuma sa EU

Završena Parada ponosa, bez incidenata

Vučić u Pekingu: Potpisan ugovor za RTB Bor vredan jednu i po milijardu dolara

Vučić počeo posetu Kini

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button