glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

norveski parlament migranti 0000 mile kinezi
podmaine policija7777 prodavnica borka sofest66 novak_2222222222

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Spreman sam da ugostim Đukanovića da razgovaramo    

izvor: agencije  foto:                                                                            30.06.2019.

djukanovic-i-vucic 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je, uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije.

Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete preveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim”, rekao je Vučić sinoć gostujući na O2 TV.

Vučić je tako odgovorio na komentar novinara da se u poslednje vreme govori o nikad lošijem položaju Srba u Crnoj Gori, da je bio slučaj verbalnog i fizičkog napada na srpsku decu u osnovnoj školi u Crnoj Gori, zatim da je Crna Gora bila inicijator da Kosovo učestvuje na Evroviziji, kao i da on, Vučić, nikad nije bio u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša posle izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

Posle toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gde i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molili - da Srbija ne bude lošije tretirana od „nezavisnog Kosova”. To govori o njihovom odnosu prema nama”, naveo je predsednik.

Podsetio je da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmeren na otimanje crkvene imovine, ali da su usledile salve ličnih uvreda.

Vučić je naglasio da je video da mediji u Crnoj Gori vode kampanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.

Predsednik je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto.

Kaže da je razgovarao na Vidovdan i sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte u Crnoj Gori, kao što to čini i u Republici Srpskoj i u BiH.

Predsednik navodi da bi Srbija trebalo i sa Crnom Gorom da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Severnom Makedonijom i BiH.

Vučić je istakao da zbog svega toga nije hteo da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da sa Crnom Gorom imamo normalne odnose, prenosi Tanjug.

Srbi na Kosovu neće biti gladni

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbi na Kosovu i Metohiji neće biti gladni i dodao da ima rešenje, te kritikovao političare koji staju u odbranu Haradinaja I rade protiv svoje zemlje.

Vučić je sinoć, u emisiji „Fokus” TV O2, upitan da prokomentariše najavu da od ponedeljka prodavnice na severu Kosova neće raditi, i da li preti humanitarna katastrofa, rekao da ne zna da je to neko najavio.

Načitao sam se i naslušao gluposti od naših političara koji staju u odbranu Ramuša Haradinaja time što govore da humanitarna katastrofa odgovara Beogradu. Sve da smo takvi geniji, što nas odajete pred međunarodnom zajednicom ako je tako? Što radite protiv svoje zemlje? To govori o njihovim namerama. Što stajete u albansku stranu?”, upitao je on.

Vučić je objasnio da je ono što se dešava na Kosovu vezano za pucanje na kombi koji je išao alternativnim putem, I upitao ko će sada da prevozi robu da prihvati da se puca na njega.

Što da izgubite glavu da biste nekom dopremili robu? Ne može drugačije da se dopremi, jer postoji taksa od 100 odsto. Da damo šećer i ulje, hleb za koji će se platiti dupla cena, a da to ide u kasu Prištine? Postoje rešenja. Snalazićemo se, ali neću o tome da pričam. Svakako naš narod neće ostati gladan”, podvukao je on.

Ponovio je da neki rade protiv svoje države time što vide najprljaviju kampanju protiv sopstvenog naroda na severu Kosova.

Znam odakle to ide. Znam šta rade pojedine strane zemlje, kako agenture zahtevaju, zašto im je važno da se razbije sever. Oni sever osećaju kao rak ranu nezavisnom Kosovu i rade sve to preko domaćih političara I medija”, objasnio je on.

Narod je na KiM, prema njegovim rečima, većim delom jedinstven, jer je prošao sito i rešeto:

Odlično sve razume. Nije naš narod Marko Jakšić i Rada Trajković....„.

Vučić je ukazao da Albanci planiraju da ojačaju svoju vladavinu na severu silom.

Vide da na severu imaju ozbiljan otpor. Po svaku cenu hoće da slome taj otpor i zato koriste srpske političare”, konstatovao je on.

Kaže da je mislio da je igrarija kada je Haradinaj najavio da će ga srušiti na ulici u Beogradu, dodajući da ni danas ne vidi direktnu korelaciju, ali da je dobro razumeo, jer je video neke političare koji dobro žive pod okriljem Haradinaja.

Kada sam video sve to I kako pojedine strane agenture kako insistiraju na razaranju severa počeli smo da se štitimo, I branimo, gledamo da ukažemo šta se dešava. Ljudi ne moraju da brinu, neće biti gladni, ali da li mislite da je prijatno da pucaju iz automatskog oružja na kombi kada prevozite hranu?”, kazao je on, preneo je Tanjug.

 

 

Nordijski model recept za Balkan

EUROPOL: Radikali na Balkanu i dalje vrbuju teroriste

Šta Srbija dobija sporazumom sa Evroazijskom unijom?

EU stavila Zapadni Balkan na čekanje

Mediji: SAD finansiraju modernizaciju vojski regiona Zapadnog Balkana

Besplatna pravna pomoć: Advokati svima dostupni

Šta Vašington zahteva od Beograda

Srbija više nije na sivoj listi FATF-a

Evropa sve manje privlačna za azilante iz Srbije

Srbija ulaže napore, ali kaska u borbi protiv trgovine ljudima

Vučić: Sastanka u Parizu najverovatnije neće biti

AP: Srpsko-crnogorsko crkveno pitanje podstiče tenzije na Balkanu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button