glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit sa av000 msp 3
exit7777 gas4 bratunac izgradnja maljkovic00 novak0

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Priština će neuspešno predsedavati SEECP, hvala Erdoganu            

izvor: agencije  foto:                                                                                 08.07..2019.

Dodik-i-Erdogan 

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da će Priština biti neuspešna u predsedavanju Samitom procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP) i zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu što je održao obećanje i došao u BiH, prenosi Tanjug.

Dodik je, nakon sastanka članova Predsedništva BiH sa Erdoganom, rekao da neće ići na KiM kada se tamo bude održavao sastanak SEECP jer, kako je naveo, nema ni potrebe pošto od 20. jula više neće biti na funkciji predsedavajućeg Predsedništva BiH, prenosi portal Kliks.

Ja od 20. jula više nisam predsedavajući, pa neka odluče, ali u formatu u kojem BiH ne priznaje status Kosova. Postoji modalitet na kojem se sarađuje i verovatno će neko u ime BiH ići”, rekao je Dodik.

Dodik smatra da to ko će predstavljati BiH na KiM kada bude sastanak nije najvažnije pitanje i navodi da je mnogo važniji sam forum i dogovori na njemu.

On je naglasio da je zahvalan Erdoganu što je održao obećanje, koje je dao u Ankari kada su ga članovi Predsedništva BiH pozvali da dođe u BiH.

Dodik je istakao da će sutrašnjem samitu Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, koji će biti održan na Jahorini, prisustvovati četiri ili pet predsednika država.

Sastanku sa Erdoganom su prisustvovali i članovi Predsedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Sukob Erdoganovog obezbeđenja i Granične policije BiH u Sarajevu

SARAJEVO– Između članova obezbeđenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH danas je došlo do sukoba na sarajevskom aerodromu, javila je regionalna televizija N1.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je za N1 da je do problema došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da sprovede standardne procedure za takve posete, prenosi Beta.

Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao u skladu sa zakonima BiH, uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koja mora postojati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili, došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja”, kazao je Galić.

On je dodao da je ponašanje članova obezbeđenja turskog predsednika bilo krajnje nekorektno.

Završilo se jer su videli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštovanju procedura. Totalno nekorektno s njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas”, rekao je direktor GP BiH.

Ambasada Turske u BiH: Mali spor da ne zaseni važnu posetu

SARAJEVO– Iz Ambasade Turske u BiH danas su, povodom incidenta na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, rekli da je došlo do „malog spora” između članova obezbeđenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i pripadnika Granične policije BiH i poručili da taj inicident ne bi trebalo da zaseni tako važnu posetu, prenosi Tanjug.

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu danas je, kako je prethodno preneo portal Klix, za dlaku izbegnut otvoreni sukob pripadnika Granične policije BiH i obezbeđenja Erdogana zbog odbijanja prolaska kroz redovnu proceduru aerodromske kontrole.

Fena navodi da im je izvor u Ambasadi Turske u BiH, koji nije imenovan, rekao da je došlo do malog spora, koji proizlazi iz Protokola.

On je negirao da je došlo do svađe i fizičkog okršaja, navodeći da je kratkotrajna verbalna prepirka brzo rešena.

U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i BiH su veoma dobri. Ovako važna poseta ne bi trebalo da bude zasenjena tako jednostavnim događajem”, naveo je neimenovani izvor.

Incident je prethodno za Klix potvrdio direktor Granične policije BiH Zoran Galić, koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika Jedinice granične policije BiH, zahvaljujući kojima je, kako je naveo, sve prošlo bez problema.

Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem treba da budu, došlo bi do otvorenog sukoba”, rekao je Galić.

On je dodao da članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvek poštuju zakone drugih država.

Do sukoba graničara i pripadnika obezbeđenja je, kako se navodi, došlo na pisti, kada su prilikom sletanja članovi obezbeđenja Erdogana odbili da prođu redovnu kontrolnu proceduru.

Klix je preneo da je usledio najpre verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj pripadnika Granične policije i obezbeđenja turskog predsednika.

Nakon prepirke, tvrdi portal, došlo je do guranja i članovi obezbeđenja Erdogana iz aviona izvukli su oružje koje su stavili za pojas, a sve se smirilo kada je na pistu kročio turski predsednik.

 

 

U Bratuncu skup povodom 27 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju

U RS se neće otvarati centri za migrante

"Srbi od Bosne nikada nisu imali ništa"

EU traži istragu, Bakir i dalje ćuti o prisluškivanju

Banjaluka pred novim protestima zbog policijske represije

MUP RS-a odustao od uspostave rezervnog sastava policije

RS preti tužbom Federaciji zbog duga od podele poreza

Dodik i Cvijanovićeva u Rusiji o gasifikaciji Republike Srpske

Zašto smrtna kazna nije izbrisana iz Ustava RS

Zaštita ustavnog poretka RS ili Dodikov lov na političke neistomišljenike

Bosna postaje zemlja staraca

Dodikova politika dogovorena sa Vučićem?

Vlada RS u izveštaju za SB UN: SDA blokira formiranje Saveta ministara BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button