glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit sa izbeglice-migranti bondstil
exit7777 gas4 djukic izgradnja maljkovic00 novak

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

U Bratuncu skup povodom 27 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju            

izvor: agencije  foto:                                                                                 08.07..2019.

bratunac 

U Bratuncu je danas obeležena 27. godišnjica stradanja Srba u srednjem Podrinju tokom rata u Bosni i Hercegovini. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je srednje Podrinje „mesto strašnih zločina”, o čijim se nalogodavcima ne govori, mada su njihova imena svima poznata.

Dodik je istakao da za zločin nad Srbima u Podrinju niko nije odgovarao.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je da je u Podrinju izvršen najveći ratni zločin nad civilnim stanovništvom Republike Srpske.

I on je naglasio da za te zločine niko nije odgovarao, ali je rekao da se nikada neće odustati od traženja pravde za srpske žrtve.

Po rečima Viškovića, na području Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Bratunca, Vlasenice i Osmaka tokom rata u BiH poginulo je najmanje 2.500 Srba, a na širem području srednjeg Podrinja i Birča 3.500, dok je 5.400 srpskih porodica ostalo bez imovine.

Višković je naveo da su muslimanske snage izvele „desetine mučkih napada na srpska sela i ostavile iza sebe pustoš i smrt”h, te da su među žrtvama bile i deca, žene i starci.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je da će na ulazu u Bratunac biti izgrađeno centralno spomen-obeležje srpskim žrtvama srednjeg Podrinja.

Obeležavanju 27 godina od stradanja Srba prisustvovali su i ministri u Vladi RS, pomoćnik ministra Srbije za rad Zoran Milošević, delegacija Narodne skupštine RS, kao i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov.

Došli su i predstavnici Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša RS, veterana, opštinske delegacije, prenosi Beta.

 

 

U RS se neće otvarati centri za migrante

"Srbi od Bosne nikada nisu imali ništa"

EU traži istragu, Bakir i dalje ćuti o prisluškivanju

Banjaluka pred novim protestima zbog policijske represije

MUP RS-a odustao od uspostave rezervnog sastava policije

RS preti tužbom Federaciji zbog duga od podele poreza

Dodik i Cvijanovićeva u Rusiji o gasifikaciji Republike Srpske

Zašto smrtna kazna nije izbrisana iz Ustava RS

Zaštita ustavnog poretka RS ili Dodikov lov na političke neistomišljenike

Bosna postaje zemlja staraca

Dodikova politika dogovorena sa Vučićem?

Vlada RS u izveštaju za SB UN: SDA blokira formiranje Saveta ministara BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button