glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

balkan izbeglice-migranti bondstil
exit1 gas4 djukic subotica maljkovic00 novak

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Zatvaranje Exita uz kišu, ali i žurke do ranih jutarnjih sati    

izvor: agencije foto: vn                                                                                                 07.07.2019.

exit7777

Uz hip-hop ritmove na glavnoj festivalskoj bini obeležen je poslednji dan muzičkog festivala Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, ali je zbog loših vremenskih uslova otkazan tradicionalni vatromet.

Zbog obilnih padavina kapije u nedelju uveče otvorene su sa zakašnjenjem, a organizatori su naveli da je jak vetar naneo manje štete festivalskom prostoru.

Uprkos blatu i kiši mnogi obožavatelji hip-hopa su se okupili ispred glavne bine da slušaju jednog od najuticajnijih britanskih grime zvezda Skepta, koji je zadužen za veliko nedeljno finale uz podršku muzičara Desiigner. Sliku na glavnoj bini upotpunila je i urban jazz umetnica IAMDDB.

Tradicionalno, žurke će trajati do ranih jutarnjih sati trajati i na Dance Areni, gde je najveće ime svakako ime detroitskog techno virtouza Jeffa Millsa, a na programu je i Amelie Lens, te jedan od najboljih DJ-eva današnjice Dax J.

Na Fusion bini nešto posle ponoći nastupiće nekadašnja frontmenka benda Nightwish, Tarja, a ranije je i nastupio i pevač narodne muzike iz naših krajeva Zvonko Bogdan.

Inače, za četiri dana festivala, prema informacijama organizatora oboren je rekord posetilaca i to već prve noći, kada je, prema proceni organizatora, tvrđavu na obali Dunava posetilo 56 hiljada ljubitelja Exit-a.

Novosađanka Jelena je bila među tim posetiocima. Kako kaže u razgovoru za Radio Slobodna Evropa britanski rok sastav The Cure je privukao najveću pažnju.

Ja sam Exit veteranka. Odrasla sam na tom festivalu. Ove godine mi je The Cure bio najbolji momenat. Super je atmosfera, oseća se entuzijazam u gradu“, ističe ona.

Jovica Sević iz Beograda na ovogodišnjem izdanju festivala pre svega je uživao u zvucima elektronske muzike.

Bilo je super sva četiri dana. Bilo smo na Areni i na No sleep bini, stvarno je bila dobra muzika na oba stejdža“ rekao je on.

Nemanja Đatkov iz Zrenjanina proveo je tri dana na festivalu, pre svega zbog pank muzike.

Malo je slabija ponuda što se ovih alternativnijih muzičkih pravaca tiče, ali sam zadovoljan“, kaže Nemanja.

Nakon ovog izdanja Exita posetioci i kamperi koji su u proteklim danima živeli u „Exit selu“, sele se u Crnu Goru, na plažu Jaz kod Budve na morsko izdanje ovog festivala. Kamp na novosadskom štrandu se zatvara 9. jula.

Devetnaesto izdaje festivala obeležila i vest o smrti mladića koji je bio posetilac Exita. Organizatori su u saopštili da je državljanin Grčke preminuo nakon što mu je prethodno pozlilo na festivalu, da se čeka na zvaničan izveštaj obdukcije, a po nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila kao posledica korišćenja narkotika.

 


 

Kjur otvara 19. Egzit festival

Neki od najboljih filmova evropske produkcije na festivalu u Subotici

Zašto Lola Đukić nije režirao "Zonu sumraka"

Miljenu Kljakoviću Kreki nagrada „Aleksandar Lifka“

Preminula Borka Pavićević

„Antigona” otvorila Belef

Habib Ahmadzade: Zapad kroji laži

Film „Dara iz Jasenovca“: Svet mora da čuje istinu o ustaškim zločinima

Bob Geldof zatvara Nišvil

U Briselu održana centralna promocija 53. Bitefa

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button