glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit sa izbeglice-migranti bondstil
exit7777 gas4 bratunac izgradnja maljkovic00 djokovic1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Svi bi život dali za Kosovo, ali niko neće tamo da živi    

izvor: agencije  foto:                                                                            08.07.2019.

av000 

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je da je uspeo "dobar deo posla", u snabdevanju Srba na Kosovu osnovnim potrebama, "bar za narednih mesec dana", dodajući da "naravno nije moguće nekog snabdeti robom na narednih godinu dana".

"Uspeli samo da jedan dobar deo obezbedimo, kako - ne bih o tome", rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje o rešavanju kosovskog probema, on je rekao da je to "pitanje pre svega za Srbe i Albance".

"Da su nas ostavili na miru moguće da bismo se mi već do sada dogovorili. Ali je problem je što ni Kosovo ni pitanje bivše Jugoslavije nije nikad bilo samo pitanje naroda koji tu žive", rekao je Vučić.

Postizanje dogovora sa Albancima bi, prema njegovim rečima, bila važna tekovina za budućnost građana.

"To bi bila važna tekovina za budućnost Srbije i to bi bilo dobro za naše građane, ali da li je to relano to je već jedno drugo pitanje pitanje", naveo je Vučić ističući da ne bi doživeo kao lični poraz ukoliko do rešenja ne dođe za vreme njegovog mandata, ali da bi voleo da imamo trajno uspostavljen mir sa Albancima.

"Situacija s Kosovom je apsurdna. Kosovo je, kako je Tijanić govorio, najskuplja srpska reč ili mesto za koje bi svi Srbi život dali, a mali broj njih koji ne žive na Kosovu i Metohiji, ili gotovo niko, tamo ne bi da živi. To govori o svim našim paradoksima i apsurdnoj situaciji. Situacija je mnogo teža nego pre 10 ili 20 godina i neuporedivo teža nego pre 30 ili 60 godina", ocenio je presednik.

On je rekao da je suština politike koju vodi da "mi uzmemo stvari u svoje ruke".

"Da li će Evropa da nas primi ili ne videćmo i prilikom posete Markona i to je jedan stvar., Druga je šta možemo da uradimo za sebe, Ako bismo nastupali kao blok zajednički Srbi, Albanci, Bošnjaci, Severnomakedonci, Crna Gora, ne znam ko sve, postigli bismo neuporedimo bolje rezultate i kao jednistveno tržišta imali mnogo veće ekonomske uspeh, bili bi mnogo snažniji", rekao je Vučić.

On je, konetarišući izjave nekadašnjeg zamenika šefa CIA Stiva Majera, rekao da ponuda o razgraničenju nije na stolu.

Rekao je i da nije isto da li se govori sa saradnicima predsednika SAD Donalda Trampa ili sa zvaničnicima Stejt departmenta. "Jedno je kada se govori sa Trampovim saradnicima, oni su otvoreniji za različita rešenja, nisu uvek podržavali nezavisno Kosovo, pre svega sekretar Džon Bolton, ali imate i Stejt department, tzv. duboka država, oni se i dalje čvrsto drže pritisaka – uvek je Srbija krivac", naveo je predsednik.

Imaćemo najveće plate u regionu

Vućić je rekao i da će Srbija za godinu dana biti zemlja sa najvećim platama u regionu Zapadnog Balkana, kao i da se o svemu dogovara sa Međunarodnim monetarnim fondom.

"Kad kažem da će plata biti veća deset odsto to znači da može da bude veća dvanaest odsto", rekao je Vučić.

Govoreći o najavljenom investicinom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, on je rekao da želi da Srbija bude zemlja sa "ubedljivom najvećim rastom" u ovom delu Evrope.

"Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća", rekao je Vučić.

On je rekao da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić insistirao na tome da se "dve milijarde izdvoje za mlade ljudi, za mlade bračne parove".

Prema njegovim rečima ima više načina, među kojima su tokom školovanja potrebno uvesti nove stipendije, ne samo za mlade talente, kao i da će se razgovarati sa mladima šta je to što žele.

"Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stambenih jedinica za mlade bračne parove", rekao Vučić.

On je naglasio da je potrebno sačuvati da što više mladih ostane u Srbiji.

 

 

Put Zapadnog Balkana u EU i dalje trnovit

Vlada Srbije otpisala 'Srbijagasu' dug od 1,2 milijarde evra

Mediji: Srbija da razmotri povratak vojnog roka po norveškom modelu

Vučić: Što pre nastavimo dijalog smanjiće se tenzije na KiM

Lekar, sedmostruka majka, štićenica Angele Merkel i nova šefica Evropske komisije

Pregovori o novim čelnicima EU ušli u drugi dan

Brnabić o dve godine mandata: Veoma sam zadovoljna rezultatima rada Vlade Srbije

Vučić: Spreman sam da ugostim Đukanovića da razgovaramo

Nordijski model recept za Balkan

EUROPOL: Radikali na Balkanu i dalje vrbuju teroriste

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button