glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

parastos OLUJA-1 oluja2
radnici88 eu66 Vladan-Vukosavljevic-S fss3 srb-fra4 Mirkovic1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Podrška srpskim hitovima    

izvor: evn  foto: vn                                                                                                    05.08.2018

srpski hitovi

Komisija za izbor projekata po konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih žanrovskih dugometražnih igranih filmova sa komercijalnim potencijalom, od 13 prijavljenih projekata, odabrala je tri koja je predložila za podršku Filmskog centra Srbije.

Po ovoj odluci, sa 30 miliona dinara FCS bi podržao tinejdžersku komediju "Brucoši" u režiji Ivana Živkovića po scenariju Aleksandra Radivojevića, Pavla Zelića i Dušice Novaković, sa 40 miliona dinara - "Zlatno doba", priču smeštenu u međuratni Leskovac u režiji Ivana Stefanovića, po scenariju Đorđa Milosavljevića, Vladimira Andrića, Zvonimira i Majde Šimunec i Kokana Mladenovića, i sa 30 miliona dinara film "Pored nas" (svojevrsni nastavak filma "Pored mene") čiji su scenaristi Milena Bogavac i reditelj Stevan Filipović.

Ovim povodom, otvorenim pismom upućenim UO i direktoru FCS obratio se scenarista Dimitrije Vojnov, ističući sumnju da je film pod radnim naslovom "2020" a koji bi po scenariju Vojnova trebalo da režira Srđan Spasojević, odbijen jer je "politički diskriminisan".

Reč je, po Vojnovljevim rečima, o akcionom trileru smeštenom u blisku budućnost u kome je Srbija pod tihom okupacijom NATO pakta, a na vlasti ima režim koji ispunjava sve želje zapadnih sila. Grupa mladih ljudi i rodoljuba izbačenih iz službi bezbednosti organizuje pokret otpora i pobunu protiv ovog režima.

- FCS je dužan da jasno kaže šta je ovom projektu u stručnom pogledu nedostajalo - naglašava Vojnov.

Iz filmskog centra Srbije su saopštili:

- Svi učesnici na konkursima koje raspisuje i sprovodi FCS imaju mogućnost da zvaničnim putem, u formi pisma ili imejla, zatraže na uvid obrazloženje komisije koje se odnosi na njihov projekat. Sa ovom procedurom upoznat je i gospodin Dimitrije Vojnov, koji je često bio član naših komisija i čiji su projekti više puta podržani od strane FCS. Do sada nam nije upućen zahtev za uvid u obrazloženje, a u vezi sa rezultatima nedavno završenih konkursa.

POVRATAK ŽIKINE DINASTIJE

Komisija, u sastavu Svetislav Prelić, Dragana Tešić, Dunja Petrović, Nikolina Vučetić Zečević i Jugoslav Pantelić, preporučila je Upravnom odboru FCS da, ukoliko postoji mogućnost, podrži i razvoj projekata "Povratak Žikine dinastije" po scenariju Milene Marković i u režiji Milana Todorovića, i "Biće novih leta" Gvozdena Đurića.

novosti.rs

 

Vukosavljević: U naredne četiri godine dostižemo preporučeni minimalni nivo izdvajanja za kulturu

Počinje Nišvil

Velika porcija džeza

Ugrožene umetnine: Poplava preti baštini?

Zašto na Paliću nije bilo domaćih filmova?

Bogato kulturno leto Srba u Istri

"Teretu" bilo preče Sarajevo od Palića

Enjedi: Vratile su se vrednosti sedamdesetih

Simjanović: Nema više „Živaga“ i velikih muzičkih tema

„Bir fest“ postavlja rekord – za pet dana 62 besplatna koncerta!

Novi Sad: Završen 18. Egzit, treće noći festivala oko 53.000 posetilaca

Počeo 25. Festival evropskog filma Palić

Etnografski muzej: Gubi se trag eksponatima

Beogradska izložba u zagrebačkom 'Tesli'

Svečano otvoren Exit

Angažovani film u fokusu palićkog festivala

Prvi put u Beogradu: Kongres međunarodne federacije za pozorišna istraživanja

Završen 47. "SOFEST": "Izgrednici" najbolji film

Tesla dani tokom jula

Otvoren SOFEST: Vojkanu Borisavljeviću priznanje za životno delo

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button