glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina beograd PASOS_ bl
radnici88 milo00 cg-opozicija kovacevic sfrj1 teo99

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci/Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve            

izvor: agencije  foto:                                                                                 26.12..2018.

protest66 

Komšić kritikuje policiju RS zbog dešavanja u Banjaluci

SARAJEVO - Hrvatski član Predsedništva BIH Željko Komšić kaže da je krajnje neumesno i cinično da vlasti RS hapse i krivično gone čoveka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija.

On je komentarišući dešavanja i proteste u Banjaluci, za sajt Vijesti.ba rekao i da „na sto” treba vratiti reformu policije

Želimo da vidimo da će institucije RS da uvide pogrešnu politiku, politiku koja je MUP RS i dovela među institucije koje su izvršile i pomogle genocid i da će odustati od ovakvih i sličnih progona i okrenuti se onome za šta policija i služi u civilizovanom svetu, a to je borba protiv kriminala”, rekao je Komšić, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima to samo naglašava potrebu da se na sto vrati pitanje reforme policijskih agencija u državi i da se stave u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca.

Dodik: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

BANjALUKA- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da je neumesno da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u Republici Srpskoj, a još neumesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog veka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva”, rekao je Dodik Srni, prenosi RTRS.

On je ocenio da su na taj način SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića, prenosi Tanjug.

Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je za federalne medije izjavio da „na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinaca”.

Davor Dragičević na saslušanju u Tužilaštvu u Banjaluci

BANjALUKA–Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida, doveden je jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gde će ga ispitati tužilac.

Dragičević, koji je juče uhapšen, uzvikivao je „Pravda za Davida” prilikom uvodenja u zgradu tužilaštva, prenosi Tanjug.

On će u toku dana biti ispitan, a tužilac će doneti odluku da li će mu biti predložen pritvor, prenosi RTRS.

U tužilaštvo je stigao i advokat Dragičevića, Dragan Tolimir.

Jučerašnje privođenje Dragičevića zbog odbijanja da primi poziv za saslušanje zbog narušavanja bezbednosti, izazvalo je proteste građana koji su se na Trgu Krajina u Banjaluci sukobili sa policijom, a među njima ima i povređenih.

Pored Dragičevića privedeni su i njegova bivša supruga Suzana Radanović, lider PDP-a Branislav Borenović, narodni poslanik Draško Stanivuković i bivši poslanik Adamu Šukalo.

Radanović, Borenović i Šukalo su pušteni iz pritvora, a zadržani su Stanivuković i Dragičević.

Advokat Dragičevića, Ifet Feraget, rekao je sinoć da ima informacije da će Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražiti jednomesečni pritvor za Dragičevića.

 

 

Završeni protesti povodom hapšenja Davora Dragičevića, sledeće okupljanje u sredu u 18 časova

Izetbegovićeva SDA koči formiranje Saveta ministara BiH

Dan RS pod sloganom „Ponosna i večna”

Upliće li se Hrvatska u unutrašnje stvari BiH

NATO politička raskrsnica za BiH

Izbjegli i raseljeni se protive ukidanju ministarstva u RS

Uklonjena zastava ispred Dodikovog kabineta/Dodik: Uklanjanje zastave nedopustivo i skandalozno

Zvaničnici RS: Dejton štiti srpski narod u BiH

Dodik: Zalažem se za stabilnu BiH i RS koja će biti vidljiva

Neću od Vučića tražiti dokaze o mešanju stranaca u izbore u RS, jer ničega nije ni bilo

Dodik pridobio veći deo opozicije

Dodik odbio sastanak s ambasadorom Austrije/ Ambasador: Vaša retorika proizvodi nesigurnost i strah

Govedarica odlaže savez sa SNSD

Kuda novo Predsjedništvo vodi BiH?

Ko će s kim nakon izbora?

Dodik bi da ukine visokog predstavnika, Ivanić traži ponovno brojanje glasova

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button