glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

protest777 sastanak1 predsednistvo
radnici88 milo00 protest444 kovacevic sfrj1 teo99

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dogovor do Nove godine?

izvor: evn     foto: vn                                                                                24.12.2018

cg-opozicija

Demokratski front prihvatio je uslove Demokrata za dizanje bune. U pismu trojice lidera DF, Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića navodi se da su za taj politički savez prihvatljivi stavovi drugih opozicionih parlamentarnih stranaka i nezavisnih poslanika, te su ih pozvali na sastanak tokom ove sedmice kako bi definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju.

Na poslednjem protestu lideri DF pozvali su lidere drugih opozicionih partija da zajedno dogovore dalje vaninstitucionalne korake kako bi srušili "aktuelni režim", formirali novu vladu i organizovali fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.

- Vama je poznato da smo u našem pozivu za zajedničko delovanje naglasili da je osnovni korak da lideri opozicionih parlamentarnih stranaka sa neophodnim legitimitetom za odlučivanje sednu za sto i razmotre sve eventualne predloge i ideje, a nikako pomoćnici i ovlašćena lica, koja treba da konsultuju lidere nakon svakog iznesenog stava. Zato i želimo da kolege predsednici parlamentarnih opozicionih stranaka na prvom zajedničkom sastanku iznesu svoje kredibilne predloge kako bi u atmosferi poverenja i odgovornosti otpočeli sa efikasnim načinom rada - navodi se u pismu Mandića, Medojevića i Kneževića.

Demokratska Crna Gora i URA naveli su da će se sastati sa DF i ostatkom opozicije uz određene uslove - da vrh DF potpiše obavezujući akt da će predstavnici tog političkog saveza napustiti Skupštinu Crne Gore i da će trajno bojkotovati rad parlamenta do ispunjenja uslova koje je, kako podsećaju, jedinstvena opozicija (39 poslanik) zajednički definisala nakon "pokradenih parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine".

- Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i vanrednih lokalnih izbora u opštini Nikšić u fer, slobodnom i poštenom ambijentu, te pravno, političko i bezbednosno razrešenje slučaja "teroristički napad". Demokratske promene nisu moguće bez smene aktuelne nedemokratske vlasti DPS, te su se upravo zbog toga Demokrate i URA u zajedničkom memorandumu o saradnji obavezale da sa DPS nikada neće konstituisati vlast na bilo kojem nivou organizovanja, niti učestvovati u bilo kojoj vladi u kojoj participira DPS, jer je to partija koja ovo društvo vuče unazad - poručili su Demokrate i URA.

Zajedničkom sastanku odazvaće se lideri Ujedinjene Crne Gore, SNP, Prave Crne Gore kao i nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović, Neđeljko Rudović i Aleksandra Vukićević, dok je neizvesan dolazak lidera SDP i Demosa, Ranka Krivokapića i Miodraga Lekića.

ĐUKANOVIĆ: IZBORI TEK 2020.

Poziv DF ostatku opozicije da protestima sruše Vladu i dovedu do vanrednih izbora je glupost, ocenio je Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, i poručio da su parlamentarni izbori mogući tek kad im je vreme - na jesen 2020. godine.

- Nije moguća ni nova vlada izbornog poverenja, jer je opozicija pogazila svoj potpis iz proleća 2016. kad nije priznala rezultate izbora u oktobru te godine - saopštio je Đukanović.

novosti.rs

 

Đukanović: Ne razumem zašto Srbija kvari odnose sa susedima

Ustavni sud CG odbio žalbe Kneževića i Medojevića

Viši sud: Medojeviću dodatna dva meseca zatvora

Uhapšen Nebojša Medojević/Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

Falsifikati u udžbenicima

Srbi u Crnoj Gori: Manjina, dijaspora ili autohtoni narod?

Prolazne trzavice ili zahlađenje odnosa Beograda i Podgorice?

Crnogorske ustanove zatvorene za Srbe

Vlada Crne Gore: Ocene Irineja zlonamerne/Đukanović: Patrijarh Irinej da demantuje ono što je rekao

Crna Gora i Albanija: Bez bodljikave žice za migrante/Austrija traži razjašnjenje njemačke odluke o migrantima

Crnogorska humanost na ispitu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button