glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

sb11 skupstina1111 opozicija1
milo000 protiv islama INTELIGENCIJA Makavejev mladi jokic7777

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Knežević tvrdi da je Đukanoviću platio boravak u UAE

izvor: agencije     foto:                                                                                  08.02.2019

Milo-Djukanovic-i-Dusko-Knezevic

Podgorica– Predsednik Atlas grupe Duško Knežević izneo je u javnost fakturu za koju tvrdi da dokazuje kako je plaćao račune predsedniku Milu Đukanoviću za boravak „na visokoj nozi” u Dubaiju.

Računi koje je ovaj bankar, pobegao iz Crne Gore nakon optužbi za finansijske mahinacije, ponudio javnosti odnose se na mart 2010. godine. Tada je, kako Knežević navodi, Đukanović boravio u luksuznom hotelu sa pet zvezdica „Van end onli rojal miraž”, rezervisanom samo za goste sa najdubljim džepom.

U pitanju je odmaralište u Dubaiju sa pogledom na ostrvo Palma i Persijski zaliv, koje nudi kilometar dugu plažu i bujne vrtove površine 26 hektara. Tu je Đukanović, prema Kneževićevim tvrdnjama, proveo neko vreme sa suprugom Lidijom i Branimirom Gvozdenovićem, funkcionerom vladajuće stranke DPS, bivšim potpredsednikom vlade i sada potpredsednikom crnogorskog parlamenta, čije se ime pominje uz većinu afera koje se pripisuju Đukanoviću.

Petodnevni boravak i povratne avionske karte za Đukanoviće i Gvozdenovića platio je predsednik ’Atlasa’, piše podgorički „Dan” čijoj je redakciji Knežević poslao fakturu iz hotela, na kojoj se vidi da je navodno platio 23.000 evra za troškove smeštaja za period od 25. do Z0. marta 2010. godine u „Palas gold klabu”. Povratne avionske karte na liniji Podgorica–Istanbul–Dubai su koštale dodatnih 6.500 evra, ali to nije sve, pošto Knežević tvrdi da je ukupni trošak premašio 50.000 evra.

Dan” piše da u imovinskom kartonu Đukanovića za 2010. godinu, koji se može videti na zvaničnom sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, „nema nikakvih podataka o poklonima ili drugim povoljnostima koje je Đukanović uživao te godine, iako je kao premijer bio obavezan da to učini, isto kao i Branimir Gvozdenović, ministar u tadašnjoj, kao i u sadašnjoj vladi”.

Na vladinom sajtu nema podataka da je Đukanović boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u martu 2010. godine, dok u dokumentaciji stoje i uredno dobijene vize izdate 18. marta 2010. godine, a koje su važile do 16. maja te godine. Vize je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova UAE, to jest njegov direktorat za boravak i strance.

Dan” je i ranije pisao da je Duško Knežević plaćao privatne račune Mila Đukanovića prilikom njegovog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u proleće 2011. godine. Reč je navodno o plaćanju hotelskog računa za luksuzni sedmodnevni boravak Mila Đukanovića i još jedne osobe u hotelu „Van end onli palm” u Dubaiju. Crnogorski predsednik je u Dubaiju, prema tim navodima, boravio od 25. marta do 2. aprila 2011. godine, u hotelu „Van end onli palm”, u sobi 304, koja je kraljevski apartman, a račun je godinu dana kasnije platio Duško Knežević.

Ovdašnji mediji su pokušali da dobiju objašnjenje od kabineta predsednika Đukanovića i kabineta ministra Gvozdenovića, ali su naišli na ćutanje.

 

 

Opozicija hoće da obara Đukanovića preko Ustavnog suda

Zašto se Strazburu najviše žale Crnogorci?

Razvod crnogorske vlasti i beogradskih medija

Knežević preti Đukanoviću tajnim snimcima/Lično sam davao pare Milu Đukanoviću

U CG „dvojezično” o stogodišnjici Božićne pobune/ustanka

Dogovor do Nove godine?

Đukanović: Ne razumem zašto Srbija kvari odnose sa susedima

Ustavni sud CG odbio žalbe Kneževića i Medojevića

Viši sud: Medojeviću dodatna dva meseca zatvora

Uhapšen Nebojša Medojević/Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

Falsifikati u udžbenicima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button