glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

nato8 opozicija33 opozicija1
Ruf-sastanak protiv islama INTELIGENCIJA Makavejev mladi djokovic-pehar

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Opozicija hoće da obara Đukanovića preko Ustavnog suda

izvor: agencije     foto:                                                                                  06.02.2019

milo000

Podgorica– Dok predsednik Crne Gore Milo Đukanović pokušava otkloniti afere oko svojih odnosa s vlasnikom „Atlas korporacije” Duškom Kneževićem, koji tvrdi da je njemu i Demokratskoj partiji socijalista bio višedecenijski sponzor, opozicija smatra da je sve jasno i traži da prvi čovek Crne Gore napusti predsedničku fotelju.

Najjači opozicioni politički savez, Demokratski front, saopštio je da će opozicionim kolegama uputiti inicijativu za podnošenje zahteva Ustavnom sudu za razrešenje Mila Đukanovića s mesta predsednika Crne Gore.

Mi ćemo tražiti da se Ustavni sud izjasni o toj našoj inicijativi. Nakon odluke Ustavnog suda dovoljan je 41 poslanik u Skupštini Crne Gore da Milo Đukanović više ne bude predsednik Crne Gore. Dovoljno je da Ivan Brajović (predsednik crnogorskog parlamenta), to jest njegova dva poslanika glasaju zajedno sa 39 opozicionih poslanika i da stvar bude dovedena do kraja”, kaže Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i jedan od funkcionera DF-a.

Ovo je Mandić izjavio nakon što se zajedno s Milanom Kneževićem i Brankom Radulovićem, takođe predstavnicima opozicije, sastao s ambasadorom Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Aivom Oravom. Po rečima Mandića, neophodno je 25 potpisa da bi inicijativa postala sastavni deo dnevnog reda, jer je ona ustavna kategorija.

To ne može zaustaviti niko, nikakva parlamentarna većina, bar ne prema onome što piše u Ustavu Crne Gore. Ne bi nas iznenadilo da se pronađu objašnjenja kako ni to ne može da dođe na dnevni red”, rekao je Mandić.

On je naveo da su obavestili Orava da je DF podržao inicijativu Socijaldemokratske partije za sazivanje vanredne sednice parlamenta.

Mladen Bojanić, ekonomski analitičar, bivši poslanik i nekadašnji predsednički kandidat većeg dela opozicije, ocenjuje da su aktuelnom predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću „odbrojani politički dani”.

Mnogo je afera koje Đukanovića ne preporučuju da obavlja bilo koju državnu funkciju, a kamoli predsednika države. Ove poslednje afere su posebne, jer je prvi put suočen sa dokazima koji dolaze iz njegovog najbližeg okruženja”, saopštio je Bojanić.

 

 

Zašto se Strazburu najviše žale Crnogorci?

Razvod crnogorske vlasti i beogradskih medija

Knežević preti Đukanoviću tajnim snimcima/Lično sam davao pare Milu Đukanoviću

U CG „dvojezično” o stogodišnjici Božićne pobune/ustanka

Dogovor do Nove godine?

Đukanović: Ne razumem zašto Srbija kvari odnose sa susedima

Ustavni sud CG odbio žalbe Kneževića i Medojevića

Viši sud: Medojeviću dodatna dva meseca zatvora

Uhapšen Nebojša Medojević/Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

Falsifikati u udžbenicima

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button