glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av-taci han-haradinaj MEDOJEVIC (1)
av7777 Zagreb-2 hidro kusovac uefa-zreb srb-grc

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Viši sud: Medojeviću dodatna dva meseca zatvora

izvor: agencije     foto:                                                                                  04.12.2018

medojevic2

Lider Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kažnjen je sa još dva meseca zatvora jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

To se navodi u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Višeg suda.

Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ona zbog koje se od petka nalazi u nalazi u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100. 000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

I u ovom slučaju zatvor traje dok Medojević pristane da svedoči ili dok njegovo svedočenje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva meseca računajući od dana i časa lišenja slobode.

Apelacioni sud je juče odbio kao neosnovanu žalbu odbrane poslanika DF-a Nebojše Medojevića i Milana Kneževića na odluku Višeg suda da ih uhapsi, jer odbijaju svedočenje. Medojević je u zatvoru od petka, a Knežević izbegava hapšenje tako što ne izlazi iz zgrade Skupštine. Kneževiću preti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015.

Nakon današnje sednice kolegijuma Skupštine, koju tražio je Front, nije najjasnije da li policija može da udje u zgradu parlamenta i uhapsi Kneževića, koji već četiri dana boravkom u Skupštini izbegava hapšenje.

Sednicu je tražio Front kako bi od rukovodstva dobio odgovor da li policija može da udje u Skupštinu i da uhapsi Kneževića.

Direktnog odgovora na to pitanje nije bilo od predsednika Skupštine Ivana Brajovića koji je novinarima posle kolegijuma kazao da "postoji razumevanje poslanika da ne bi bilo dobro da neke institucije, organi, preduzimaju odredjene radnje".

On je kazao da se poslanicima "mora osigurati zaštita u izražavanju mišljenja, kao i sloboda političkog delovanja".


 

 

Uhapšen Nebojša Medojević/Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

Falsifikati u udžbenicima

Srbi u Crnoj Gori: Manjina, dijaspora ili autohtoni narod?

Prolazne trzavice ili zahlađenje odnosa Beograda i Podgorice?

Crnogorske ustanove zatvorene za Srbe

Vlada Crne Gore: Ocene Irineja zlonamerne/Đukanović: Patrijarh Irinej da demantuje ono što je rekao

Crna Gora i Albanija: Bez bodljikave žice za migrante/Austrija traži razjašnjenje njemačke odluke o migrantima

Crnogorska humanost na ispitu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button