glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu-srbija av777 migranti888
borko9 Zagreb-2 crnogrski-jezik kusovac kosarka-srb napoli-zvezda

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Uhapšen Nebojša Medojević/Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

izvor: agencije     foto:                                                                                  30.11.2018

MEDOJEVIC (1)

Uhapšen Nebojša Medojević

PODGORICA– Predsednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore.

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Viši sud u Podgorici odredio je Medojević pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Medojević je uhapšen kasno sinoć posle izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

Crnogorski sajt cdm.me preneo je da su vest o hapšenju Medojevića prvo objavili na društvenim mrežama poslanici DF-a.

Poslanica DF Marina Jočić napisala je na Fejsbuku da je Medojević uhapšen bez skidanja imuniteta.

Sajt in4s.net naveo je da je Medojević uhapšen na putu od Skupštine Crne Gore do svoje kuće, a saznao je da je to učinjeno po nalogu predsednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

Navodi se da je u trenutku hapšenja Medojević bio u društvu poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Sajt podseća da je ranije Medojević izjavio da mu je bezbednost ugrožena i da ga danima prate lica s kapuljačama.

Radunović je na svom Fejsbuk profilu objavio „lajv” u kojem je kazao da je ovo „nastavak represije nad DF-om i sramna sačekuša nakon završetka sednice”.

Mandić: Crna Gora na ivici građanskog rata

mandic-1

PODGORICA –Jedan od lidera crnogorske opozicione koalicije Demokratskog fronta (DF) i poslanik Andrija Mandić izjavio je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata, dok je takođe poslanik DF-a Milan Knežević poručio da se neće dobrovoljno predati policiji i da će s kolegama do daljeg ostati u parlamentu.

Oni su to rekli novinarima u četvrtak uveče, pošto je uhapšen jedan od lidera tog političkog saveza Nebojša Medojević.

Medojević, koji je i predsednik opozicionog Pokreta za promjene, uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore, prenosi Tanjug.

Na pres konferenciji DF-a ispred Skupštine Crne Gore, Mandić je odluku o hapšenju Medojevića ocenio kao skandaloznu i rekao da je DF zatražio hitan sastanak s predsednikom Parlamenta Ivanom Brajovićem, prenose Vijesti.

„Ovo je nešto što se još nikad nije desilo u Crnoj Gori, da se poslanik za izgovorenu reč, bez skidanja imuniteta stavlja u zatvor. Ovo je prvorazredni skandal i po proceni DF, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata”, istakao je Mandić.

Prema njegovim rečima, Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina uhapšen i odveden u zatvor u Spužu.

„Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževica kako bi i njega poveli u zatvor”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljeg ostati u parlamentu Crne Gore.

On je novinarima u četvrtak uveče, nakon susreta sa predsednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, kazao „da je poslanik DF-a Nebojša Medojević veceras kukavicki, brutalno, protivustavno i nezakonito uhapšen”, prenosi RTCG.

„I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam, i ja ću, zajedno sa kolegama, poslanicima DF-a, ostati u Skupštini do daljeg”, rekao je Knežević.

Na taj način će, kako je kazao, demonstrirati principijelnost i stav DF-a da je u ovom trenutku napadnuta Skupština, poslanici, a najmanje on i Medojević.

Nakon razgovora s Brajovićem i potpredsednikom parlamenta Branimirom Gvozdenovićem, Andrija Mandić je rekao da su otvorili temu koja opterećuje javnost.

„Imaćemo i kolegijum u 12 sati, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je uhapšen bez skidanja poslaničkog imuniteta”, kazao je Mandić.

Kako je naveo, DF će narednih dana doneti odluku da li će uopšte više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tela.

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Viši sud u Podgorici odredio je Medojeviću pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Medojević je uhapšen kasno sinoć posle izlaska iz Skupštine, a nakon što su poslanici parlamenta usvojili rezoluciju kojom se proglašavaju ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918. godine.

 

 

Falsifikati u udžbenicima

Srbi u Crnoj Gori: Manjina, dijaspora ili autohtoni narod?

Prolazne trzavice ili zahlađenje odnosa Beograda i Podgorice?

Crnogorske ustanove zatvorene za Srbe

Vlada Crne Gore: Ocene Irineja zlonamerne/Đukanović: Patrijarh Irinej da demantuje ono što je rekao

Crna Gora i Albanija: Bez bodljikave žice za migrante/Austrija traži razjašnjenje njemačke odluke o migrantima

Crnogorska humanost na ispitu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button