glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

mladic plakati presuda
psg dodik00 konferencija plenkovic88 ekologija kosarkasi88

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dačić u Buenos Ajresu svečano otvorio Trg Srbija

izvor: agencije  foto:                                                                                                                23.11.2017

 

trg-republika

 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano je u Buenos Ajresu otvorio Trg Republika Srbija, rekavši da to predstavlja dodatni podsticaj daljem razvoju odnosa Srbije i Argentine.

Svečanom otvaranju Trga Srbija u sredu, koji se nalazi u jednom od nalepših kvartova Buenos Ajresa, prisustvovala je prva potpredsednica skuptštine glavnog grada Argentine Karmen Poljedo, predstavnici srpske dijaspore, vikarni episkop eparhije latinoameričke Kiril (Bojović), i predstavnici diplomatskog kora, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 

U kraćem izlaganju, šef srpske diplomatije ukazao je na važnost veza i saradnje Srbije i Argentine, prijateljske veze i tradiciju dobrih odnosa koji krase dve države i njihove narode. 

Dačić rekao da otvaranje Trga Republika Srbija predstavlja novu inspiraciju i pruža "dodatni podsticaj daljem svestranom razvoju odnosa Srbije i Argentine u budućnosti", navedeno je u saopštenju. 

Ministar spoljnih poslova Srbije prethodno je rekao u Buenos Ajresu, posle sastanka sa argentinskim kolegom Horheom Marselom Forijem, da su Srbija i Argentina dve prijateljske zemlje i da Argentina zadržava svoj principijelni stav o poštovanju međunarodnog prava i podržava teritorijalni integritet Srbije.  

Dačić je najavio da će sledeće godine, na 90. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Argentine, argentinski šef diplomatije posetiti Srbiju.  

 

 

Srbi u regionu - položaj i perspektive

Tender za pasoše BiH dug preko godinu dana

Mere protiv svih bahatih ambasadora

Srbi od jeseni najbrojniji pečalbari u Slovačkoj

Koga briga što građani napuštaju BiH

Konkurs za sufinansiranje manifestacija

ETIAS neće ugroziti kretanje građana Zapadnog Balkana

Od 2020. bez pečata u zoni Šengena

Evropski parlament izglasao nove kontrole Šenegen zone

Za put u Šengen bez viza ubuduće nužno prethodno odobrenje

Sve više Srba strahuje za svoju sudbinu u Slovačkoj

Strazbur prvi put o srpskoj imovini u Hrvatskoj

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button