glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Caglavica av5555 opozicija11
mip zaev6666 korupcija2 ostrog evropeana zvezda-valensija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Braća Asad otvorila 19. „Gitar art festival”    

izvor: agencije  foto:                                                       17.03.2018

asad brothers 

Gitar art festival, koji se održava u kontinuitetu 19 godina, počeo je u Domu omladine i trajaće do 21. marta. Smotru je otvorila ambasadorka Brazila u Srbiji Izabela Kristina de Azevedo Hejvert.

U radu ovog festivala važna je raznolikost i raznovrsnost umetnika koji gostuju na sceni – istakla je ambasadorka i dodala da je „Gitar art festival” bitan za mlade iz beogradskih muzičkih škola, koji dobijaju šansu da sarađuju sa priznatim umetnicima iz čitavog sveta.

Ambasadorka je naglasila da joj je posebno drago što se ovom prilikom obeležava i osam decenija od zasnivanja diplomatskih odnosa između Srbije i Brazila.

Ovaj multikulturalni element festivala potpomaže ono što mi u diplomatiji smatramo povezivanjem kultura i ljudi – ocenila je Azevedo Hejvert i dodala da joj je bila posebna čast što vrhunski umetnici iz njene zemlje Serđo i Odair Asad nastupaju na prvoj festivalskoj večeri.


Boško Radojković, direktor i osnivač festivala, sa ambasadorkom Brazila Izabelom Kristinom de Azevedo Hejvert

Mnogobrojnu publiku pozdravio je i Boško Radojković, osnivač i direktor festivala. On je svoju dobru energiju podelio sa poštovaocima gitare, radujući se što je festival na pragu svog dvadesetogodišnjeg postojanja i što sve vreme hrabro ide ka tome.

Svaki put ubacujemo neke nove i kreativne aktivnosti i borimo se da klasičnu gitaru uklopimo u savremeni život i osiguramo joj bezbednu budućnost – rekao je Radojković.

Publika je uživala u nastupu dua „Braća Asad” kojim je zvanično i počeo 19. „Gitar art festival”. Serđo i Odair Asad su postali reper svim gitaristima u polju postavljanja novih standarda u inovaciji, genijalnosti i izrazu gitarske muzike.

Gitar art” pod sloganom „Be connected” okupiće više od 100 učesnika iz 25 zemalja i time opravdati poruku slogana „Biti povezan”. Na deset koncerata u šest festivalskih dana publici će se predstaviti muzičari iz oblasti klasike, fada, bluza, flamenka i savremenog stvaralaštva.

Pored koncerta portugalske dive Dulse Ponteš 20. marta u „Sava centru”, Dom omladine biće festivalski centar gde će nastupiti mnogi istaknuti umetnici. Organizatori za danas preporučuju „Beogradski gitarski dan” kada će se publici predstaviti najznačajniji domaći gitaristi – od rok sastava, do kantautora i najvećih klasičnih, džez i etno-gitarista.

Tokom festivala biće organizovane majstorske radionice, teorijska predavanja i diskusije, kao i takmičenja solo gitara i gitara u kamernoj muzici u više kategorija.

 

 

Evropeana sadrži gotovo milion primeraka srpskog kulturnog nasleđa

Dokumentarac „Umetnost sećanja“, borba za vraćanje spomenika Jugoslavije sa ruba zaborava

Od 28. marta do 1. aprila 65. Martovski festival

Lordan Zafranović : Kapitalizam nas pojeo, nismo bili spremni

Umetnici nisu sluge režima

Rudiger Zuhsland: Nacisti su imali "fabriku snova"

Vesnik džeza i duha slobode

Jovan Radulović - veliki pisac ljudskih poraza

Alami: Pravo na dostojanstvo

Šahnazarov: Mnogo toga me vezuje za Beograd i Srbiju

"Šarmer" osvojio žiri Festa

"SRPSKI FILM" NA 46. FESTU: Veliki trijumf za "Ederlezi rajzing"

Na 46. Festu i filmovi o migrantima - Šarmer, Trg Amerika i Jupiterov Mesec

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button