glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

zso44 pristina6 hapsenje222
zagreb vlada3 comski pristina4 morbile mitrovic99

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Zatvorena balkanska migrantska ruta kroz Srbiju         

izvor: agencije  foto:                                                                                    28.03.2018.

migranti33 

Srbija nema veliki priliv migranata kao što je to bio slučaj do pre dve ili tri godine a pripadnici MUP-a i vojske su blokirali granice tako da se pojavljuju samo pojedinačni slučajevi nelegalnog ulaska migranata, izjavio je danas predstavnik Uprave granične policije Milenko Vukadinović.

Vukadinović je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Vranju rekao da nema većeg broja dolazaka migranata iz Makedonije, kako je bilo u prethodnom periodu, jer su se migranti preusmerili na dve nove migrantske rute, preko Bugarske i Rumunije, kao i preko Grčke i Albanije.

On je naveo da je u zajedničkoj akciji "Sava" u kojoj je učestvovalo osam zemalja i Evropol, a čiji je osnovni cilj bio otkrivanje ilegalnih migranata, na području policijskih uprava Vranja, Leskovca i Niša, od 20. do 27. marta otkriveno ukupno tri ilegalna migranta iz Sirije, 427 grama heroina kao i 5.378 švercovanih paklica cigareta.

Ilegalni migranti iz Sirije otkriveni su kod naplatne rampe Nais kod Niša, dokle su došli iz pravca Bugarske.

Šef Europola Robert Čerpinko je rekao da je cilj saradnje sa policijama balkanskih zemalja i borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i da je ovo treći put da Europol učestvuje u zajedničkoj akciji koju organizuje Program granične bezbednosti DCAF.

"Policija dobro radi svoj posao što može da se zaključi na osnovu toga što krijumčari svaki dan izmišljaju nove načine za krijumčarenje migranata, što sigurno ne bi bilo tako da ih policija ne ometa", kazao je Čerpinko.

U zajedničkoj policijskoj akciji "Sava", koja je održana od graničnog prelaza Preševo do naplatne rampe Nais kod Niša, osim policija zemalja bivše Jugoslavije i Europola učestvovali su i pripadnici policija Austrije, Albanije i Moldavije.

 

 

Vučićevo opipavanje granica?

Srbija neće proterivati rusko osoblje

Koliko su balkanske zemlje daleko od standarda za prijem u EU

Vučić: Hapšenje Đurića je 'brutalna provokacija'

Obrazovanje i socijalizacija migranata novi izazov Srbije

Samit EU - Zapadni Balkan u Sofiji problem za Rahoja

Obeležava se 19 godina od početka NATO bombardovanja SRJ

Ljudska prava u Srbiji: Odsustvo dijaloga i gušenje slobode medija

Vučić: EU rekla Prištini da mora da ispuni dogovor o ZSO

Dijalog u Briselu, Tači najavio sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji ove godine

Brnabić: Neophodno tragati za novim, 'unikatnim rešenjem' za Kosovo/Dačić: Nema rokova za Kosovo

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button