glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

balkan migranti777 erdogan7
sednica ebrd noc-muzeja-7 ekologija TESLA3 dusan00

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić: Želimo kompromis sa Prištinom, a ne da ispunjavamo želje Albancima!               

izvor: agencije  foto:                                                                               11.05.2018.

vucic-kirhbaum 

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa predsednikom Odbora Bundestaga za evropske poslove Ginterom Krihbaumom, da je najveći deo sastanka bio posvećen dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je na početku rekao da Krihbaum poznaje odlično region, on je iskreni prijatelj naše zemlje i da srpskom narodu želi dobro.

- Mi smo imali dug razgovor danas. Teme su bile bilateralni odnosi, oni su na izuzetno visokom nivou. Sve više je nemačkih kompanija koje dolaze u Srbiju. Nemačka je najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srbije, i niko je neće prestići. To govori koliko je važno da gradimo dobre odnose sa Nemačkom - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Krihbaum podržava put Srbije ka EU i zahvalio mu se na tome.

- Razgovarali smo i u situaciji u regionu. Posebno smo razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine. Ja sam govorio o našem unutrašnjem dijalogu i o Briselskom sporazumu. Rekao sam mu da Priština jednu jedinu obavezu nije mogla da ispuni - rekao je Vučić.

- Moramo da razgovaramo, želimo kompromis, ali to ne znači ispunjavanje želja Albanaca. U suprotnom će oni biti krivi za slom pregovora - naveo je predsednik Srbije i dodao da će građani imati priliku da se izjasne o kompromisnom rešenju koje se nađe.

Vučić je rekao da ćemo se mi boriti za budućnost našeg naroda, i citirajući Pekića završio "Ne ljubite zemlju predaka, već ljubite zemlju po kojoj hodaju vaša deca".


Krihbaum se zahvalio predsedniku Vučiću na razgovoru.

- Odnosi Srbije i Nemačke su veoma bliski. To vidite po tome što je Vučić nekoliko puta bio u Nemačkoj i što se sastajao sa našom kancelarkom Merkel. Mogu samo da podvučem ono što je predsednik Vučić rekao. Nemačke firme su među prvima koje su došle ovde, a doćiće još u većem broju, a to je rezultat napora koji ulaže vlada Srbije i predsednik Vučić, ali je bitno da se ti napori nastave - rekao je Krihbaum.

Krihbaum je govorio i o rešenju spora sa KiM.

- Postoji mogućnost zamrznutog konflikta, a postoji mogućnost i rešenja problema. Pravi državnik razmišlja na duge staze i zna šta je zalog svemu tome - rekao je Krihbaum.

Krihbaum je rekao da Srbija ka EU ne ide sama, već da mnoge zemlje uključujući Nemačku pružaju podršku Srbiji.

 

 

EBRD očekuje brži rast Srbije ali i dalje među najnižim u regionu

Predlog Kvinte: Kosovu UN, Srbiji EU?

Predsednik Kipra o Kosovu i EU sa Vučićem

Holandski poslanici za strogo ispunjavanje kriterijuma na putu ka EU

Vučić: Zamolio sam Putina da nam pomogne oko Kosova/Putin da kraja godine u Beogradu

Razgovori u Moskvi o Kosovu, ekonomiji i vojno-tehničkoj saradnji/Tas: Vučić prvi strani lider sa Putinom nakon inauguracije

Premijeri Zapadnog Balkana na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji

Faktor plus: Na parlamentarne izbore izašlo bi 44 odsto gradjana, 56,9 odsto glasalo bi za SNS

Vlada Srbije: Dušan Vujović se povlači sa ministarske funkcije iz ličnih razloga

Vučić u Turskoj: Nikad bolji politički odnosi, i ekonomske ćemo podići

Počela nova runda pregovora sa MMF-om o programu saradnje

Institut Istok-Zapad: Vreme za akciju na Zapadnom Balkanu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button