glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu555 Vucic-Erdogan3 vlada rs3
stand-srbije airserbia Beldoks3 mmf3 troicki888 igor88

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vlada Srbije: Dušan Vujović se povlači sa ministarske funkcije iz ličnih razloga              

izvor: agencije  foto:                                                                               08.05.2018.

vujovic 

Ministar finansija Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije iz ličnih razloga i o tome je obavestio premijerku Srbije Anu Brnabić, saopštila je danas Vlada Srbije.

U pisanom obaveštenju koje je primio kabinet predsednice Vlade Ane Brnabić, kako je saopšteno, Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

"Priznanja uglednih domaćih i inostranih medjunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata", navodi se u pismu.

Predsednica Vlade Ana Brnabić će prema proceduri, dostaviti pisano obaveštenje predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

Ana Brnabić zahvalna je Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio, navodi se u saopštenju.

Prema ranijim navodima medija, Vujović je pisanu ostavku dostavio premijerki Ani Brnabić navodeći da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da će doći do rekonstrukcije Vlade ali da je sada prioritet "rešavanje kosovskog čvora" dok je premijerka Ana Brnabić najavila da će u Vladi biti smenjen "svako ko nema kapaciteta da da sve od sebe".

Brnabić je rekla da ne razume zašto je rekonstrukcija vlade "takva tabu tema" i da nema razloga za čekanje da neko bude zamenjen, jer su interesi gradjana na prvom mestu.


 

 

Vučić u Turskoj: Nikad bolji politički odnosi, i ekonomske ćemo podići

Počela nova runda pregovora sa MMF-om o programu saradnje

Institut Istok-Zapad: Vreme za akciju na Zapadnom Balkanu

Budžet EU bez plana za proširenje

Etihad napušta Er Srbiju?

Vučić: Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima/Očekujem podršku Rusije u SB UN

Hrtkovci strepe od Šešelja

SE: Postupak za Srbiju zbog zastoja u borbi protiv korupcije

London menja format sednica Saveta bezbednosti o Kosovu?

Prvomajski protesti širom sveta

Tribina o položaju radnika: Naporan rad, još teži život/Vlast polaže vence, opozicija protestuje na ulicama/Prvomajski uranak u Košutnjaku - šatori, roštilj, muzika

Mediji: Balkan se ne sme ostaviti sopstvenim svadjama

O sudbini Srbije se odlučuje na 30 adresa

Beograd i Zagreb međ' merama i kontramerama - tačka ili tri?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button