glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 mogerini zaliv2
ivanic1 zgrada_opstine Pantelic sobajic srbija1111 Udovicic 11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Srbija jedina iz regiona na listi Si-En-Enovih destinacija u 2018.  

izvor: agencije   foto:                                                                          02.01.2018.

 Uvac

 

Srbija se na listi američke televizijske mreže Si-En-En našla na listi 18 turističkih odredišta koje treba posetiti u 2018. godini, kao jedina zemlja iz regiona.

Srbija se tako našla u grupi sa Zelenortskim Ostrvima, Nacionalnim parkom „Botum Sakor“ u Kambodži, Maltom, karipskim ostrvom Nevis, Banfom u Kanadi, Naganom u Japanu, Pueblom u Meksiku, Esauirom u Maroku, Pertom u Australiji, Ruandom, Kritom, Pjeongčangom u Južnoj Koreji, Lisabonom, Kahamarkom u Peruu, provincijom Junan u Kini, Ešvilom u Severnoj Karolini i Nju Orleansom.

Članak na Si-En-En travelu, ilustrovan fotografijom Tare Dragana Bosnića

Planirate odmor 2018. i počinjete da razmišljate da ponovo odete na mesto gde se išli prošle godine, sa plažama koje su, kao, dobre i sa prosečnim koktelima? Hajde, znate da možete bolje“, poručuje Si-En-En.

Srbija je, ukazuje ta TV mreža, kao turistička destinacija „kaskala“ za nekim drugim zemljama koje su nekada činile Jugoslaviju, što se naročito odnosi na hrvatsku i crnogorsku jadransku obalu.

Ali ne dugo. Posetioci počinju da dolaze u ovaj uglavnom neotkriveni ugao regiona, privučeni izuzetnim prizorima, bogatom istorjiom, vrednošću onog što dobijaju za svoj novac i – obiljem sira“, piše Si-En-En.

Kako je objavljeno na sajtu te američke mreže, Beograd se već pozicionirao kao grad „koji zna da se zabavlja“ i – poput istočnoevropskih gradova pre 10 ili 15 godina – odbacuje socijalističko urbano nasleđe i „hita ka blistavijoj budućnosti“.

 

Srbija se našla na četvrtom mestu Si-En-Enove liste, iza Zelenortskih Ostrva, Nacionalnog parka „Botum Sakor“ u Kambodži i Malte.

Ističe se da Kopaonik i Zlatibor pružaju mogućnosti za zimske sportove i utočište tokom leta u epskom planinskom okruženju.

Nacionalni park „Tara“ ima klisure nad kojima se nadvijaju kraški brežuljci prekriveni šumama.

Na jugu Srbije nalazi se Đavolja Varoš za koju Si-En-En kaže da pruža „ludi geološki spektakl čudnih stenovitih vrhova“.

Iako Srbija nema svoju morsku obalu, moćni Dunav i dalje leti privlači kupače na tvrđavama načičkanu 'rivijeru'“, ističe se u tekstu.

Prošle godine, na Si-En-En-ovoj listi najpoželjnijih turističkih odredišta, iz regiona se našla Albanija.

 

 

Život na granici

Petina starijih u Srbiji loše živi

Buvljak za obe strane granice

Biseri nanizani uz Drinu

Novi kodeks: Burek zabranjen na šalteru

Brine to što vole mladi

Današnja BiH u očima 'Dayton generacije'

Brod plovi oko Liberlenda

Trećina dece u Srbiji na liniji siromaštva

Nemački bundesver: EU se raspada do 2040. godine

Izbeglice u Srbiju donele carsku Rusiju

Bogatstvo u Jadru kraj Loznice: Litijum je srpska nafta

Mimara radio za Amerikance

Pošto Dejtonski sporazum?

Potraga za blagom zlatnog Solotnika

Pomeranje kazaljki kroz istoriju: Od "ratnog" do "božjeg" vremena

Hutovo blato, opet, izgorjelo

Crnogorska mobilna kultura

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button