glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu1 komora jelka
registracija zgrada_opstine granica maratonci2 novak000000 Udovicic 11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

EU i Zapadni Balkan: Tako blizu a još tako daleko

izvor: agencije  foto:                                                                                                    02.01.2018.

eu5 

Ukoliko nova strategija proširenja EU ne ponudi realan plan za ekonomski rast i socijalni napredak na Zapadnom Balkanu, biće to samo još jedna "pokazna vežba" jer demokratija, vladavina prava i druge odlike "evropejstva" ne mogu trajno prodreti u osiromašeni region, smatraju analitičari Nemačkog instituta za medjunarodne i bezbednosne poslove.

Evropska komisija će 6. februara obelodaniti novu strategiju proširenja EU, a s obzirom da su odnosi sa Turskom znatno pogoršani, jedino zemlje Zapadnog Balkana ostaju kandidati za članstvo u EU.

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da je namera Evropske komisije da obezbedi da zemlje Zapadnog Balkana budu na "nepovratnom" putu ka članstvu u EU pre kraja njenog mandata 2019.

Nastojeći da odgovore na pitanje zašto je regionu potrebna brza socio-ekonomska konvergencija sa EU,  analitičari Nemačkog instituta Mateo Bonomi i Dušan Reljić u analizi "EU i Zapadni Balkan: Tako blizu a još tako daleko" ukazali su na korake koje EU može da preduzme u regionu i koji će biti na obostranu korist i neće, s obzirom na veličinu regiona, imati neke veće efekte na članice EU.

Kako podsećaju analitičari, prosečan ekonomski rast u zemljama Zapadnog Balkana, čak i uz najoptimističnije prognoze, kreće se oko tri odsto, što je nedovoljno da ubrza proces sustizanja i konvergencije sa EU.

Nedavne procene Svetske banke pokazuju da će uz sadašnje stope rasta proći šest decenija dok prosečan prihod po stanovniku Zapadnog Balkana dostigne nivo proseka Evropske unije.

Uz brži ekonomski rast od pet-šest odsto konvergencija bi mogla da bude postignuta krajem tridesetih godina a to znači da bi do tada veliki deo populacije regiona proveo pola veka u siromaštvu i nesigurnim socio-ekonomskim uslovima.

Posle više od 15 godina eksperimentisanja sa neoliberalnim ekonomskim receptima, čini se da bi jačanje ekonomske uprave na Zapadnom Balkanu bio jedan od ključnih faktora ubrzanja ekonomskog rasta i razvoja.

Kako navode analitičari, infrastrukturne projekte treba dopuniti dodatnim ulaganjima u zdravstvo, socijalne usluge, obrazovanje i istraživanja i razvoj, što zauzvrat može da ubrza razvoj "pametnije" i više na znanju zasnovane ekonomije, uz bolji pristup resursima za mala i srednja preduzeća.

Jugoistočna Evropa okružena je članicama EU i NATO i sva politička rešenja u regionu u poslednje tri decenije organizovana su i u nekoj meri upravljana od strane EU i zapadnih saveznika. Zato napredak regionu može da ponudi jedino priznanje evropskih prestonica da je Balkan ono što zaista jeste integralni deo jezgra Evrope i evropski projekat integracije.

Konkretno, EU bi trebalo da za zemlje Zapadnog Balkana mobiliše sredstva proporcionalna nivou njihove tržišne integracije pri čemu bi EU trebalo da razmotri otvaranje strukturnih fondova i pre prijema u blok ili obezbedjenje sličnih fondova kroz regionalne projekte.

To bi takodje bilo od koristi za zemlje EU koje okružuju Zapadni Balkan, pri čemu se prvenstveno misli na infrastrukturu, transport, energetiku i zaštitu životne sredine, istakli su Bonomi i Reljić.

Korak u dobrom pravcu bilo bi i proširenje upotrebe mehanizma stabilnosti na region, s obzirom da su lokalne banke u većini u vlasništvu banaka iz EU.

Analitičari Nemačkog instituta savetuju i uključivanje Zapadnog Balkana u digitalno tržište EU i besplatan roming u cilju unapredjenja poslovnih kontakata i drugih prekograničnih inicijativa, kao i proširenje saradnje u obrazovanju, istraživanjima i inovacijama (programi EU Horizont 2020 i Erazmus) sa fokusom na razvojne potrebe regiona.

EU treba i da omogući snažniju integraciju tržišta rada Zapadnog Balkana kako bi stimulisala kretanje radnika i povratak ekonomskih migranata, kao i da ispita mogućnosti da se Zapadni Balkan uključi u politike i akcije EU u oblastima pravosudja i unutrašnjih poslova. 

Takve mere imale bi, s obzirom da je populacija balkanskih zemalja mala (3,6 odsto populacije EU),  ograničen efekat na članice EU ali bi mnogo značile za vraćanje kredibiliteta politika EU u regionu, uvereni su Bonomi i Reljić.  

U ekonomskom interesu EU je da učini da region bude privlačniji za trgovinu i investicije i da se povežu transportne, energetske i digitalne mreže u celoj jugoistočnoj Evropi. To će doprineti i ublažavanju pritiska migracije.

Očigledan je i potencijalni politički dobitak. Naime, unapredjenje bezbednosti u jugoistočnoj Evropi biće dobro za poziciju Evrope u novoj eri geopolitike kada se Kina, Rusija, Turska i neke islamske zemlje takodje bore za uticaj u regionu.

Zato sledeći institucionalni ciklus EU, koji počinje 2019. izborima za novi Evropski parlament i novu Komisiju i usvajanjem novog budžeta EU, treba da donese i reformisanu politiku proširenja EU, zaključili su Bonomi i Reljić.

 

 

Mogerini: Za evropski put Balkana 2018. će biti odlučujuća

Dve hiljade osamnaesta – godina nacija

Srećna vam godina nerazrešenih afera

DS i Nova stranka zajedno na izborima u Beogradu

Đurović: Svakodnevno se desetine migranata ilegalno deportuju u Srbiju

Vučić: Kosovo, mir u regionu i jačanje ekonomije – najveći izazovi u 2018.

Balkan i dalje napreduje u nazadovanju

Trijumf naprednjaka

Skupština usvojila povećanje penzija i plata u javnom sektoru u 2018. godini

Srbija "briše" ime Makedoniji?

Članice AmChama očekuju poboljšanje poslovne klime u Srbiji

Dva nova koraka na putu ka EU

Za vojsku se ne štedi

Vučić: Brži ulazak Srbije u EU važan za stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button