glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

dejton11 optuznice piranski zaliv
registracija zgrada_opstine granica maratonci2 sanu srbija999

Second Second Second Second Second Second Second Second

Udovičić: Godina rekorda, ali granice mi postavljamo

izvor: agencije foto:                                                                                    29.12.2017

Udovicic 11

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da je 2017. godina bila godina rekorda za srpski sport i obećao da će 2018. biti još bolja jer su granice postavljene visoko. Kako je ministar naveo, sa njegove pozicije nezahvalno je isticati bilo koji događaj, ali bi, kaže, u prvi plan ipak istakao sve manifestacije kojima je Srbija bila domaćin, a bilo ih je u ovoj godini 90.

„Svaki od tih događaja je važan jer je naša publika gledala najbolje sportiste, a sa druge strane to je najbolja motivacija za decu da se bave sportom. Ova godina je apsolutno rekordna po broju medalja u odnosu na prošlu koja je isto bila rekordna, sa 37 smo došli na 44", rekao je Udovičić Tanjugu.

Ako baš mora, izdvojio bi, kaže, svaku medalju koju su osvojili naši juniori i kadeti.

"Te medalje su možda i draže od ostalih, jer od njih očekujemo da nastave stopama slavnih sportista. A ove godine u mlađim kategorijama osvojene su 732 medalje", naveo je Udovičić.

Upitan šta bi najradije zaboravio iz sportske 2017. kaže da je to svako četvrtfinale koje su naši sportisti izgubili, svaki poraz, svaku utakmicu koja je "odnela medalju sa grudi".

"Ali, opet, znam da su porazi za sportiste najveći motiv, da se ide na novi trening i dođe do uspeha", primećuje.

Tako, dodaje, funkcioniše i ministarstvo na čijem je čelu, jer je on čovek iz sistema sporta, sport ga je oblikovao i voli da se takmiči i stalno "igra utakmice".

"Srbija je zemlja sporta i mladih, oboreni su svi rekordi, broj osvojenih medalja, broj novoizgrađenih infrastruktrunih objekata, započetih i završenih, povećan je broj stipendija, ne kasnimo ni dan sa isplatom, povećan broj stipendija Fonda za mlade talente, veći broj kampova za mlade... Ono što je najvažnije, u ovoj godini smo pobedili sve brojke iz prošle, a uveren sam da ćemo i sledeće imati rekordnu godinu u svakom smislu".

Udovičić ističe i da uvek može može bolje i dodaje da je i kao igrač uvek smatrao, i kada se osvoji najveće odličje, da je moglo bolje.

"Ima prostora za napredak, nikad nije dovoljno. Granice su tamo gde ih mi postavljamo. Mi smo postavili granice visoko i sa tim visokim brojevima želimo da se takmičimo", poručio je Udovičić.

 

 

Selektor rukometaša o problemima na startu priprema za EP: Pola tima povređeno

Deset najvažnijih sportskih događaja u Srbiji u 2017. godini

Sportisti zatražili obavezujuće uputstvo od Vlade u vezi nastupa na istim takmičenjima sa Kosovom

Najslabije u najvažnijem meču

Srbija kao prva u osmini finala SP: Protiv Crne Gore za četvrtfinale

Sjajne Srpkinje u poslednjim sekundama prepustile bod Holandiji na SP

SP: Cvijićeva donela bod rukometašicama protiv Nemačke/Obradović zadovoljan

Srpkinje rutinski protiv Kameruna za osminu finala

MOS o dopunama i izmenama uredbe o nacionalnim priznanjima i nagradama: Jednaka prava za sve nosioce

Zlatne odbojkašice - Srbija šampion Evrope/Terzić za 15 godina od Srbije stvorio velesilu

EP: Terzić zadovoljan igrom i plasmanom u polufinale/Odbojkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

EP u odbojci: Tri utakmice, tri pobede Srbije- sledi četvrtfinale

Nova pobeda odbojkašica Srbije, pala i Holandija

Srbija pobedom počela nastup na EP-u

Odbojkaši Srbije: Zaslužili smo medalju/Odbojkaši osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu/Grbić ponosan na igrače: Smogli su snage da se vrate

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button